terug
Hoe kunnen we u helpen?

Wim van Soest

Wim van Soest is 67 jaar en werd door kniepijn meerdere keren per nacht wakker. Ook in zijn dagelijks leven had hij pijn. Zo moest hij op de golfbaan na 12 holes al stoppen.

Wimvan Soest

Wat waren uw klachten?

Ik heb jarenlang gehockeyd en getennist. Dit ging vrij goed tot we op steeds hardere velden gingen spelen. Met name de hardcourt velden bij het tennis zorgde ervoor dat de klachten in mijn knie verergerden. Het werd zelfs zo erg dat ik moest stoppen met hockey en tennis. Ik ging golfen maar ook daar kreeg ik steeds meer last van mijn knieën, zo moest ik na 12 holes al stoppen door de pijn in mijn knie. 's Nachts had ik nog het meeste last, elke nacht werd ik wakker van de pijn.

Van amper 12 holes naar clubkampioen strokeplay bij De Peelse Golf in Sevenum, dankzij de knieprothese.

20 jaar geleden ben ik al eens aan mijn knie geopereerd. Ze hebben toen een deel van de meniscus verwijderd. Toen ik bij ViaSana kwam zijn er foto's gemaakt, daarop was te zien dat een versleten knie de oorzaak van de pijn was. In eerste instantie heb ik een kniebrace gedragen. Dit verlichtte de pijn tijdens mijn werkzaamheden enigszins, maar 's nachts veranderde er niks, de pijn bleef. Uiteindelijk heb ik toch besloten om een knieprothese te laten plaatsen.

In de kliniek

Ik ben geopereerd door drs. Roland Donk. Tijdens de operatie kreeg ik een ruggenprik, ik koos ervoor om volledig bij te blijven. Zo kon ik horen wat er gebeurde, er was een zeer rustige sfeer tijdens de operatie. Er was muziek en het klinkt misschien raar, maar het was zelfs een beetje gezellig. Na de operatie had ik totaal geen pijn. Ik had het gevoel alles weer te kunnen. Maar toen de verdoving in mijn knie begon uit te werken viel de pijn me toch tegen. Ik kreeg extra pijnmedicatie om de nacht goed door te komen. Dit hielp waardoor ik de volgende dag al naar huis kon.

Hoe ging het thuis?

Thuis ging het vrij goed. Om goed te herstellen ging ik elke dag om het half uur tien minuten op de hometrainer. Dit zorgde ervoor dat ik na een week kon doortrappen op de hometrainer. Ik heb zelf een hekel aan het slikken van pijnmedicatie, omdat ik dit niet deed kreeg ik veel pijn. Na een belletje met de kliniek werd me geadviseerd om toch de medicatie te nemen. Dit zorgde ervoor dat ik me snel beter voelde. Ook had ik last van bloeduitstortingen in mijn bovenbeen. Dit kwam door de band die ze tijdens de operatie om mijn been hadden gezet. Deze band zorgt ervoor dat bloedvaten worden afgekneld. Uit mijn hockeytijd wist ik dat Arnicazalf hielp tegen bloeduitstortingen. Met deze zalf en massage waren de bloeduitstortingen snel verdwenen.

Hoe gaat het nu met u?

Nu gaat het uitstekend. De oude pijn is volledig weg. Zo werd ik vier maanden na de operatie clubkampioen bij de 18 hole golf. Ook 's nachts slaap ik nu lekker door, ik word niet meer wakker van de pijn, dat is misschien nog wel de belangrijkste vooruitgang.asd

Ervaringen van patiënten

Anne  van Els

Anne van Els
Voorste kruisbandoperatie

Yvonne  Bos

Yvonne Bos
Kijkoperatie knie

Jeroen  Visscher

Jeroen Visscher
Voorste kruisbandoperatie

Piet  Altena

Piet Altena
Beenstand correctie

Riek  van den Akker

Riek van den Akker
Knieprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: