terug
Hoe kunnen we u helpen?

Rob Janssen

Aanvoerder Rob Janssen van Stormvogels'28 1 uit Siebengewald scheurde in een voetbalwedstrijd zijn voorste kruisband af. Na een operatie en een revalidatieperiode van acht maanden voetbalt hij weer in het eerste team. Sinds zijn herstel is het team zelfs drie jaar op rij gepromoveerd.

RobJanssen
Ik hoorde iets knappen en voelde direct dat het niet goed was.

Hoe heb je de knieklachten opgelopen?

Tijdens een voetbalwedstrijd kreeg ik een trap in mijn knieholte. Ik hoorde iets knappen en voelde direct dat het niet goed was. Na een paar minuten op de grond gelegen te hebben ebde de pijn gelukkig langzaam weg. Vervolgens ben ik op een brancard van het veld gedragen. Ik dacht daarna dat ik wel kon staan op het aangedane been, echter zakte ik er telkens doorheen. Dit was na verloop van tijd nog steeds het geval, waardoor ik mijn knie in heb laten tapen door onze toenmalige verzorger. Je hebt een aantal gradaties van instabiliteit en ik had de zwaarste waardoor ik bij de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) er al doorheen zakte.

Hoe ben je bij ViaSana gekomen?

Ik ben in het verleden al eens bij ViaSana geweest voor mijn enkel. Daarvoor kende ik ViaSana van een vriend van mij die ook succesvol behandeld was.

Wat weet je nog van de operatie?

Voor de operatie kreeg ik een ruggenprik waardoor ik onder mijn middel verdoofd was. Van de operatie zelf weet ik alles nog. Ik vond het interessant om te horen wat ze aan het doen waren tijdens de operatie. Daarbij kreeg ik telkens goede uitleg van de orthopedisch chirurg.

Hoe verliep het revalidatietraject?

Het revalidatieproces verliep naar behoren. De eerste dagen thuis heb ik vaak de oefeningen uitgevoerd en na twee dagen zat ik alweer op de hometrainer. Het revalidatieproces bij de fysio (fysiosupport in Mill) verliep heel voorspoedig. Het proces stagneerde echter na een aantal maanden, maar dat was logisch volgens de fysiotherapeut. In het begin maak je grote sprongen maar vervolgens worden de laatste maanden de puntjes op de "i" gezet. De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Door die stagnatie lijkt het alsof je faalt en je jezelf niet genoeg inzet, echter was dat niet het geval. Hoewel het een lang revalidatietraject is hoef je er niet tegenop te zien. Met de juiste begeleiding en instelling bestaat de mogelijkheid dat je weer op het oude niveau kunt sporten. Na acht maanden kon ik weer mijn eerste wedstrijd minuten maken in het eerste elftal van de Stormvogels uit Siebengewald.

We zijn dus drie jaar op rij gepromoveerd en hebben tevens de landelijke KNVB beker gehaald!

Hoe is het nu met je?

In het jaar dat ik geblesseerd raakte zijn we gedregradeerd van de vierde naar de vijfde klasse. Het jaar erop, na mijn herstel, zijn we via de nacompetitie gepromoveerd naar de vijfde klasse. Het opvolgend seizoen zijn we zelfs kampioen geworden in de vierde klasse! Het jaar erna zijn door een eindspurt uiteindelijk vierde geworden en mochten we, doordat we de derde periode hebben gehaald, meedoen in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse! Ten koste van Blerick en IVO zijn we uiteindelijk wederom gepromoveerd! Tevens hebben we ons in dat seizoen geplaatst voor de landelijke KNVB beker (Amstel cup) en hebben we begin dit seizoen tegen topklasser Kozakken boys gespeeld. We zijn dus drie jaar op rij gepromoveerd en hebben tevens de landelijke KNVB beker gehaald! Tevens was ik twee van de drie jaar aanvoerder en inmiddels alweer.

Ervaringen van patiënten

Rob  Janssen

Rob Janssen
Voorste kruisbandoperatie

Frank  Gielis

Frank Gielis
Kijkoperatie knie

Ingrid  Seijger

Ingrid Seijger
Kijkoperatie knie

Annet  Bens

Annet Bens
Voorste kruisbandoperatie

Leo  van der Sanden

Leo van der Sanden
Knieprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: