terug
Hoe kunnen we u helpen?

Bij de eerste afspraak dienen patiënten de onderstaande items mee te nemen. Dit geldt in alle Nederlandse ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken als ViaSana.

Apotheekgegevens (naam, adres, plaats)

Door de apotheekgegevens met ons te delen kunnen wij eventuele nieuwe medicatie die wij voorschrijven direct digitaal met uw apotheek delen. U kunt ze dan daar ophalen.

Identiteitsbewijs

U kunt zich identificeren met een:

  • paspoort
  • identiteitskaart
  • rijbewijs

U kunt zich niet identificeren met andere pasjes en kaarten, zoals een openbaarvervoerkaart, bromfietscertificaat en of een identiteitsbewijs dat verlopen is.

Verpakkingen medicijnen

Alle medicatie die u met en zonder recept gebruikt in originele verpakking(en)

Actueel medicatie overzicht

Om zeker te zijn dat dit al uw medicatie is, doen we een extra check. U dient ook een actueel medicatie overzicht van uw apotheek met ons te delen. Dit kan op twee manieren:

  • log in bij www.volgjezorg.nl, zoek uw apotheek en verleen hen toestemming uw gegevens te delen met het Landelijk Schakelpunt. ViaSana haalt daar automatisch uw gegevens op. 
  • OF haal een overzicht bij uw apotheek en neem mee naar de kliniek.

Verwijsbrief huisarts (behalve bij een ZorgDomein verwijzing)

Bijna altijd ontvangen wij van de huisarts een digitale verwijsbrief met een ZD-nummer van ZorgDomein. In dat geval hoeft u geen verwijsbrief bij uw huisarts te regelen. Als u wel een verwijsbrief dient mee te nemen, zegt de telefoniste dit nadrukkelijk tegen u bij het plannen van de afspraak. Per 1 januari 2012 dienen alle patiënten die een ziekenhuis of gespecialiseerde kliniek als ViaSana bezoeken een geldige verwijsbrief te hebben. Dit geldt wanneer u verzekerd bent bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Zonder geldige verwijsbrief kan uw eerste afspraak niet doorgaan, uw zorgverzekeraar laat dit niet toe.Geldige verwijzers zijn:

  • Uw huisarts
  • Een bedrijfsarts (arbo-arts)
  • Een medisch specialist (arts)

Uw verwijsbrief is standaard 1 jaar geldig. Binnen dit jaar dient uw eerste bezoek aan ViaSana gepland en uitgevoerd te zijn.

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.

Corona maatregelen
laatste nieuws