terug
Hoe kunnen we u helpen?

Bij de eerste afspraak dienen patiënten de onderstaande items mee te nemen. Dit geldt in alle Nederlandse ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken als ViaSana.

Medicijnen met recept

Gebruikt u medicijnen? Dan is het voor uw afspraak belangrijk dat wij op de hoogte zijn van alle medicijnen die u gebruikt.

Dat kunt u eenvoudig regelen via Volgjezorg.nl. Op deze website kunt u zowel uw huisarts als uw apotheken toestemming geven om uw belangrijkste medische gegevens te delen met andere zorgaanbieders die u behandelen. Zo kunnen uw apotheken bijvoorbeeld uw AMO delen met ViaSana. Dan kunnen wij uw AMO bekijken als voorbereiding op uw afspraak. Lukt het niet om toestemming te geven via Volgjezorg.nl? Vraag dan een AMO op bij al uw apotheken.

Medicijnen zonder recept

Medicijnen die u zonder recept gebruikt, staan niet op uw AMO. Maak daarom zelf ook een overzicht van de medicijnen die u bijvoorbeeld bij de drogist haalt. Neem dit overzicht mee, samen met uw medicijnen (in hun originele verpakking).

Verpakkingen medicijnen

Alle bovenstaande medicijnen dient u in hun originele verpakking(en) mee te nemen.

Apotheekgegevens (naam, adres, plaats)

Door de apotheekgegevens met ons te delen kunnen wij eventuele nieuwe medicatie die wij voorschrijven direct digitaal met uw apotheek delen. U kunt ze dan daar ophalen.

Identiteitsbewijs

U kunt zich identificeren met een:

  • paspoort
  • identiteitskaart
  • rijbewijs

U kunt zich niet identificeren met andere pasjes en kaarten, zoals een openbaarvervoerkaart, bromfietscertificaat en of een identiteitsbewijs dat verlopen is.

Verwijsbrief huisarts (behalve bij een ZorgDomein verwijzing)

Bijna altijd ontvangen wij van de huisarts een digitale verwijsbrief met een ZD-nummer van ZorgDomein. In dat geval hoeft u geen verwijsbrief bij uw huisarts te regelen. Als u wel een verwijsbrief dient mee te nemen, zegt de telefoniste dit nadrukkelijk tegen u bij het plannen van de afspraak. Per 1 januari 2012 dienen alle patiënten die een ziekenhuis of gespecialiseerde kliniek als ViaSana bezoeken een geldige verwijsbrief te hebben. Dit geldt wanneer u verzekerd bent bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Zonder geldige verwijsbrief kan uw eerste afspraak niet doorgaan, uw zorgverzekeraar laat dit niet toe.Geldige verwijzers zijn:

  • Uw huisarts
  • Een bedrijfsarts (arbo-arts)
  • Een medisch specialist (arts)

Uw verwijsbrief is standaard 1 jaar geldig. Binnen dit jaar dient uw eerste bezoek aan ViaSana gepland en uitgevoerd te zijn.


Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.

Patiëntenstop tot en met 5 april
laatste nieuws