terug
Hoe kunnen we u helpen?

Intercostaal

Dit is een pijnlijke aandoening van de tussenrib- zenuw als gevolg van een beschadiging en / of niet goed werken van deze zenuw. De intercostaal zenuw loopt tussen de ribben en kan door allerlei oorzaken beschadigd worden. De grootste oorzaken zijn operaties aan de borstkas waarbij deze zenuw beschadigd wordt. Er wordt een hevig schietende en scherpe pijn aangegeven in de borstkas die van voren naar achteren, of andersom, straalt. Er kan ook een voortdurende zenuwpijn aanwezig zijn. De huid kan pijnlijk zijn bij aanraken, ook kan er een gevoelsvermindering zijn.

Het doel van deze behandeling is om met een naald, een zenuw die onder de rib loopt, te blokkeren of te verdoven.

U moet voor de behandeling melden indien u:

  • Bloedverdunners gebruikt.
  • Zwanger bent of een vermoeden daarvan heeft.
  • Overgevoelig of allergisch bent voor contrast-middel, jodium, pleisters, verdovingsmiddel.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door uw arts, geassisteerd door een assistente, zij begeleidt u tijdens de behandeling.

U gaat op uw buik op de behandeltafel liggen. Het te behandelen lichaamsdeel wordt ontbloot, gedesinfecteerd met een roze vloeistof en steriel afgedekt. De huid wordt lokaal verdoofd en de arts bepaalt de juiste behandelplek.

Soms gebruikt de arts hierbij röntgendoorlichting en contrastvloeistof. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van radiofrequente stroom, de arts bepaalt dit tijdens de behandeling. De naald wordt ingebracht en naar de juiste plaats gebracht. Zodra de juiste plek bereikt is, wordt de verdovings-vloeistof ingespoten. De naald wordt eruit gehaald.

U verlaat de behandelkamer als alle controles na de behandeling stabiel zijn. Daarna verblijft u ongeveer 20 à 30 minuten op de pijnpoli.

Na de behandeling mag u gedurende 24 uur niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Ook dient u 24 uur extra alert te zijn vanwege de kans op duizeligheid en / of een slap gevoel in de ledematen.

Mogelijke bijwerkingen / complicaties:

  • Bloeding, infectie, zenuwschade.
  • Mogelijk tijdelijk een verdoofd gevoel in het been.
  • Tijdelijke toename van de pijn na de behandeling.
  • Doordat de naald het longvlies kan raken kunt u een klaplong krijgen. Indien u benauwd wordt dient u dit direct te melden.

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: