Schouder en arm behandelingen

Het schoudergewricht is een zeer beweeglijk gewricht. Dit is nodig gezien de vele handelingen die we in het dagelijks leven met de schouder doen. De combinatie van de complexe anatomie en de vrijheid van alle bewegingen maakt de schouder vatbaar voor vele schouderaandoeningen.

Elleboogklachten worden meestal bij een tennisarm of golferarm gezien. Bij een tennisarm zit de pijn aan de buitenkant van de elleboog en bij de golferarm aan de binnenkant. Meestal volstaat een afwachtend beleid met conservatieve maatregelen als gedoseerde rust, fysiotherapie en eventueel medicatie. Een tennisarm kan als de klachten langdurig aanhouden met een grote kans op succes (80%) geopereerd worden. Bij een golferarm is een operatie minder succesvol.

Jaarlijks worden alleen al 450 kijkoperaties bij de schouder uitgevoerd door een team van drie specialisten. Dit team wordt gevormd door Andy Wijono, Ralph Eijdems en Jur Vellema. Deze specialisten voeren deze kijkoperatie met regelmaat uit, wat resulteert in meer expertise en meer aandacht voor de persoonlijke zorg van de patiënt. Want herstellen in een omgeving waarin iemand zich goed voelt, heeft volgens ons een duidelijk gunstige invloed op een spoedig herstel.

In onderstaande lijst staan alle schouder en arm behandelingen die door ViaSana worden uitgevoerd. Voor meer informatie over een van deze behandelingen kunt u op de behandeling klikken, waarna u wordt doorverwezen naar de behandelpagina. Deze behandelpagina's bevatten informatie over onder andere de diagnose, de behandeling zelf en complicaties die mogelijk kunnen optreden.

Schouder/ arm oefeningen

Patiëntervaring Rob Vergouwe

schouder_en_arm.png

Rob Vergouwe kon veel met zijn arm, echter deed alles wat hij deed enorm pijn. Het was zelfs zo erg, dat het leek alsof zijn arm verlamde. Na zijn operatie trok de pijn vrijwel direct weg. Nu kan Rob weer naar hartenlust schilderen. Lees het verhaal hier:

Rob Vergouwe