terug
Hoe kunnen we u helpen?

Clemens van Alst

Clemens van Alst, 48 jaar, had last van een platvoet waardoor het hielbeen scheef groeide. Na de operatie en een revalidatieperiode heeft hij vorig jaar bijna 3500 kilometer gefietst.

Clemensvan Alst

Wat waren uw klachten?

Begin 2013 kreeg ik een verdikking aan de binnenzijde van mijn rechterenkel. Dit is ontstaan door een platvoet,hierdoor groeide mijn hielbeen scheef. Daarnaast had ik last van een hallux valgus, waardoor de teen steeds schever ging staan. De andere tenen kwamen zodanig in de verdrukking dat dit (pijn)klachten opleverde. Ik kon mijn hobby, het wielrennen, niet meer uitoefenen. Daarnaast was het dragen van normale schoenen niet meer mogelijk.

Hoe bent u bij ViaSana terecht gekomen?

Na verwijzing van de huisarts ben ik diverse malen onderzocht in een ziekenhuis. Rust was het devies, maar zelfs na 6 weken gips kwam de zwelling gewoon weer terug. Na 4 maanden onderzoek was ik uitbehandeld, zonder dat het probleem opgelost was. Via mijn zorgverzekeraar ben ik bij ViaSana terecht gekomen voor een second opinion. We zijn eerst naar een informatieavond over voetproblemen gegaan om een indruk van de kliniek te krijgen. Naar aanleiding van de informatieavond hebben we een afspraak gemaakt met dokter Eijdems.

Hoe verliep de revalidatie?

Na de operatie, waarbij het hielbeen is rechtgezet, heb ik zes weken in het gips gezeten. Hierna waren er problemen met de wondgenezing, waarbij ook de plastisch chirurg is ingeschakeld door dokter Eijdems. Na drie en een halve maand leek de wond dicht te zitten. Echter is er daarna een infectie ontstaan. Er is besloten om de schroeven te verwijderen, omdat dit de wondgenezing als het ware tegenwerkte. Begin januari is deze operatie uitgevoerd. Nadat de wond nu wel goed genas, is de fysiotherapie opgestart. Twee maanden na het verwijderen van de schroeven heb ik weer mijn eerste fietstocht op de racefiets gemaakt. In totaal heb ik vorig jaar bijna 3500 km gefietst. Als 'afsluiting' van het herstel heb ik de tocht vanuit de Achterhoek naar Mill en weer terug gemaakt, een rit van ruim 128 kilometer!

Hoe gaat het nu met u?

Inmiddels ben ik door dokter Eijdems wederom geopereerd. Nu is de halux valgus verwijderd. De operatie en de controles zijn goed. Over een maand denk ik weer op de racefiets te zitten. Ik wil wederom, en nu als definitieve afsluiting, de fietstocht naar Mill maken. Ik zie het met vertrouwen tegemoet. 

Ervaringen van patiënten

Johan  Scheepens

Johan Scheepens
Hallux valgus

Anita  van de Ven

Anita van de Ven
Hallux valgus

Christine  van de Bilt

Christine van de Bilt
Hallux valgus

Clemens  van Alst

Clemens van Alst
Hallux valgus

Guus  Korsten

Guus Korsten
Basisosteotomie / TMT-1 arthrodese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: