terug
Hoe kunnen we u helpen?

Vierdaagse lopen met knieprothese

Ad de Beer is 75 jaar en heeft zowel links als recht een knieprothese. Na een intensieve revalidatieperiode liep hij succesvol 4x 30 kilometer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Inmiddels loopt hij al een aantal jaar succesvol de 40 kilometer. Ook dit jaar gaat de heer De Beer er weer voor.

Via een andere oud-voetballer hoorde ik van ViaSana

De blessure heb ik in mijn voetbalcarrière opgelopen, toen ik 26 jaar was speelde ik 'betaald voetbal' bij NOAD uit Tilburg en moest ik een meniscus operatie ondergaan. Die knie is ook na deze operatie altijd zwak gebleven. Toen ik op mijn zestigste met pre-pensioen ging, ben ik met vrienden de vierdaagse gaan lopen. Die heb ik vier keer kunnen uitlopen, de vijfde keer kreeg ik veel last van mijn knie en moest ik opgeven. Via een andere oud-voetballer hoorde ik van ViaSana en besloot daarom naar Mill te gaan om mijn knie na te laten kijken.

Een intensieve revalidatieperiode

Daar kreeg ik twee nieuwe knieën. De operatie en het verblijf in de kliniek heb ik als zeer goed ervaren. Direct na de operatie ben ik dagelijks gaan oefenen. Ik kon na drie weken zonder krukken lopen. Omdat ik aan de Vierdaagse wilde deelnemen heb ik de dagelijkse afstand steeds opgeschroefd en liep ik na enkele maanden drie à vier keer in de week vijf tot tien kilometer. Er heeft zich in die periode (zeker vijf maanden) een hele bult vocht in mijn knieholte gevormd. Gelukkig is deze uiteindelijk verdwenen waardoor ik daarna pijnvrij heb kunnen oefenen.

Nog een keer de vier keer veertig

Uiteindelijk hebben de operaties geresulteerd in het succesvol uitlopen van de Vierdaagse. Zo liep ik het eerste jaar dertig kilometer en heb ik nu al een aantal keer de veertig kilometer gelopen. Dit had ik zonder deze ingrepen zeker niet meer kunnen realiseren. Mijn dank gaat dan ook uit naar ViaSana en het medisch team.

Ervaringen van patiënten

Yvonne Bos

Yvonne Bos
Kijkoperatie knie

Lambert Bus

Lambert Bus
Knieprothese

Ad Tak

Ad Tak
Knieprothese

Annet Bens

Annet Bens
Voorste kruisbandoperatie

Jeroen Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws