terug
Hoe kunnen we u helpen?

drs. Bas Rutten

Bas Rutten, geboren in 1975 is sinds 1 augustus 2009 full-time werkzaam als orthopedisch chirurg in ViaSana. Een kliniek waar hij zich dagelijks met veel plezier werkt, dankzij met name de enorme patiëntgerichtheid van de gehele organisatie. Een organisatie die kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft staan. Zijn studie geneeskunde en opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij in Maastricht en gedeeltelijk in Sydney, Australië gevolgd. Na zijn opleiding is hij een jaar lang werkzaam geweest als chef de clinique in het Maxima Medisch Centrum. Hier heeft hij zich verdiept in met name de onderste extremiteit en sportorthopedie. Naast de algemene orthopedie, zijn dit ook de voornaamste aandachtsgebieden waar hij u kan helpen in ViaSana.


Zijn passie is het werken met mensen en aan het bewegingsapparaat. Hij vindt orthopedie bij uitstek een vakgebied waar je ziet dat je mensen beter maakt.

"Het is geweldig om te zien dat mensen een aantal maanden na het plaatsen van een knieprothese weer kwaliteit van leven hebben en bijvoorbeeld weer gewoon een stuk kunnen wandelen zonder pijn."

Ook de resultaten van de kruisbandchirurgie zijn de laatste jaren duidelijk toegenomen, hetgeen wat ervoor zorgt dat veel jonge sporters hun oude sport weer kunnen oppakken. De dankbaarheid en tevredenheid van veel patiënten geeft hem veel voldoening en maakt de orthopedie tot een geweldig vakgebied. Om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen bezoekt hij met regelmaat internationale congressen zodat hij met het gehele team van ViaSana u de best mogelijke behandeling kan aanbieden.

ATLS instructeur Naast zijn werkzaamheden bij ViaSana is hij regelmatig als ATLS instructeur actief in het onderwijzen van adequate traumaopvang. Als ATLS instructeur onderwijst hij andere artsen (assistenten en medisch specialisten) tijdens een tweedaagse cursus, hier leert hij de cursisten hoe een multitrauma patiënt het best opgevangen kan worden. Het geeft hem ontzettend veel voldoening om artsen handvatten te kunnen geven waarmee ze veel effectiever een trauma patiënt kunnen helpen, want uiteindelijk vertaalt dit zich in een betere overlevingskans van de patiënt.

Interesses/Hobby's

Naast het werk houdt hij zich graag bezig met fotografie en koken. Ook reist hij graag met als favoriete bestemming: Australië!

Overige informatie:

BIG-nummer: 9054812101
AGB-nummer: 03005806


Expertise behandelingen van drs. Bas Rutten

Ervaringen van patiënten met drs. Bas Rutten

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Nico  van der Wielen

Nico van der Wielen
Halve knieprothese

Aimee  Kuijpers

Aimee Kuijpers
Hallux valgus

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Hennie  Kooijmans

Hennie Kooijmans
Knieprothese

Goede verhalen gehoord en wilt u ook worden geholpen door drs. Bas Rutten?

Corona maatregelen
laatste nieuws