terug
Hoe kunnen we u helpen?

Andre Dijkgraaf

De heer Dijkgraaf is 72 jaar. Door zijn heupklachten kreeg hij een nieuwe heup. Dit jaar loopt hij de vierdaagse weer zonder klachten.

AndreDijkgraaf

Wat waren uw klachten?

Ik ben een bijzonder geval want ik had eigenlijk geen pijnklachten in mijn heup. Mijn heup was helemaal vastgegroeid waardoor ik niet normaal kon lopen en fietsen. Dat was met name lastig bij mijn werkzaamheden als postbode waarbij ik veel fiets. Daarnaast kreeg ik door mijn slechte houding pijn in andere gewrichten.

Waar kent u ViaSana van?

Ik ken ViaSana via een kennis uit Waalre. De arts in ViaSana bekeek mijn foto's en was zeer verbaasd dat ik nog steeds kon lopen. Het hele heupgewricht kon niet meer draaien doordat de heupkop was vergroeid en er geen kraakbeen meer was. Een heupprothese zou uitkomst moeten bieden.

Hoe verliep de revalidatie?

Na de operatie ben ik fysiotherapie gaan volgen. Hier kreeg ik oefeningen mee die ik elke dag moest doen. Na 4 weken begon ik het wandelen weer op te bouwen. Eerst met krukken om in balans te blijven. De eerste keer kon ik slechts 2 a 3 km lopen. Maar nu 8 maanden na mijn operatie loop ik weer 30 km. Om alles rustig op te bouwen loop ik dit jaar 4x30 km, maar volgend jaar bij de 100ste vierdaagse ga ik zeker voor de 4x40km.

Ervaringen van patiënten

Sonja  van IJzendoorn

Sonja van IJzendoorn
Heupprothese

Jan  Houdijk

Jan Houdijk
Heupprothese

Hanny  Gijsel

Hanny Gijsel
Heupprothese

Wim  Römer

Wim Römer
Heupprothese

Theo  Meeuwsen

Theo Meeuwsen
Heupprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: