terug
Hoe kunnen we u helpen?

Jack Weerts

Jack Weerts is 49 jaar en had veel last van zijn heup. Hij kon niet meer fatsoenlijk slapen, lopen en fietsen. Vijf maanden na zijn operatie heeft hij de Diekirch-Valkenswaard gefietst. Een rit van 255 km. Daarnaast heeft hij een prachtige wandeltocht (zie foto) gemaakt door Yosemite National Park in de Verenigde Staten in augustus 2018.

JackWeerts

Wat waren je klachten?

Het begon allemaal in 2009. Ik voetbalde toen nog 2x in de week. Na elke wedstrijd kreeg ik steeds meer  een zeurende pijn in mijn lies. Dit resulteerde in slapeloze nachten, waar ik constant s ’nachts aan het draaien was in mijn bed. De fysio vertelde mij dat ik beter kon stoppen met voetballen en hardlopen. Ik heb vervolgens besloten om te gaan wielrennen. Het jaar voor de operatie kreeg ik ook tijdens en na het fietsen last van mijn heup. Op een gegeven moment kon ik niet meer fatsoenlijk lopen en slapen. Om een operatie uit te stellen heb ik nog geprobeerd de pijn te verlichten met een heupbrace en later nog met een Corticosteroïden injectie. Maar deze opties hielpen niet echt.

Waar ken je ViaSana van?

Ik had veel goede berichten over ViaSana gehoord, vandaar dat mijn keuze op deze kliniek is gevallen. Het is een zware operatie en daarom wilde ik liever door specialisten geopereerd worden die hier dagelijks mee bezig zijn. Ook omdat het bij een heupoperatie belangrijk is dat je geen ontsteking oploopt ging mijn voorkeur meer uit naar ViaSana dan naar een gewoon ziekenhuis.

Wat weet je nog van de operatie?

Mijn heup operatie was vrij gecompliceerd vertelde dokter Vellema achteraf. De operatie duurde één uur en drie kwartier. Drie kwartier langer dan een gemiddelde operatie zei hij. Dit kwam omdat er tijdens de operatie een cyste was te zien. Er bleek ook een gaatje in de kom te zitten. De nieuwe kom werd met cement vastgezet. Een behandeling wat vrij ongewoon is op mijn leeftijd begreep ik.

Hoe verliep de revalidatieperiode?

De revalidatie verliep boven verwachting. Ik moest van de fysio oefeningen doen en liep de eerste dagen nog op krukken. Tien dagen na de operatie moest ik op een controle afspraak komen. Dit verliep zo goed dat ik dezelfde dag mijn krukken weg mocht laten, alweer auto reed en de eerste 30 km op de wielrenfiets had volbracht. Ik heb geen pijn meer gehad en na één maand kon ik weer volop meefietsen met mijn fietsclubje. Ik heb vijf maanden na mijn operatie de Diekirch-Valkenswaard gefietst. Een rit van 255km.

Ik wil graag dokter Vellema bedanken voor de medische zorg. Ik voel me weer herboren. Ik voel totaal niet dat ik een kunstheup heb en kan me weer volledig bewegen.

Ervaringen van patiënten

Hanny  Gijsel

Hanny Gijsel
Heupprothese

Sonja  van IJzendoorn

Sonja van IJzendoorn
Heupprothese

Jan  Houdijk

Jan Houdijk
Heupprothese

Jack  Weerts

Jack Weerts
Heupprothese

Eveline  Schievink

Eveline Schievink
Heupprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: