terug
Hoe kunnen we u helpen?

Paardrijden met heupprotheses

Sonja van IJzendoorn is 55 jaar en had al jaren ontzettende pijn in haar heupen. Na plaatsing van twee nieuwe heupen en een revalidatieperiode van enkele maanden staat ze weer volop in het leven en kan ze haar beroep weer uitvoeren.

Om deze redenen koos Sonja voor ViaSana
Advies van anderen
Hoge patiënttevredenheid
Specialistisch chirurgen

Wat waren uw klachten?

Ik had al jaren pijn in mijn heupen maar wilde de stap steeds niet zetten tot een operatie. Ik ben een echte doorbijter en liet aan de mensen niet merken dat ik pijn had, al zagen ze dat natuurlijk wel aan de manier waarop ik liep. De pijn was af en toe niet te harden. Ook mijn beroep en hobby, het africhten en scholen van paarden, moest eronder lijden. Als ik drie rondjes op mijn paard had gereden voelde het alsof er een mes in mijn been stak. Toch kon ik het niet altijd verbloemen, ik geef ook paardrijles en af en toe kon ik vanwege de pijn niet meer staan en moest ik zitten. Ik kreeg dan wel eens commentaar dat ik geen interesse toonde. Nou ze moesten eens weten. Zo heb ik eigenlijk jarenlang door gestrompeld.

Wanneer zette u de stap tot een operatie?

Ik had nooit eerder een operatie gehad en twijfelde daardoor. Er werd mij ook duidelijk verteld dat aan een operatie risico's zaten. Eigenlijk pas toen mijn jongste zoon pijn kreeg aan zijn knieschijf en hiervoor werd behandeld binnen ViaSana, was ik ervan overtuigd dat een operatie zeker een goede optie kon zijn.

Hoe verliep het proces binnen ViaSana?

Tijdens het spreekuur zag specialist Ralph Eijdems dat ik ontzettend veel slijtage had. Hij begreep niet dat ik de operatie niet eerder had ondergaan. Van de operatie zelf weet ik eigenlijk niks meer. De dagen na de operatie moest ik in de kliniek blijven. Dat was echt een verrassing, de mensen die alle tijd voor je hebben en het heerlijke eten. Het leek net een hotel.

Hoe verliep het revalidatieproces?

Bij thuiskomst moest ik zes weken achter elkaar twee keer per week fysiotherapie doen. Dit kan in je eigen omgeving maar ook bij de fysiotherapeuten van ViaSana. Tijdens de revalidatieperiode had ik nog wel pijn maar dat werd met de weken steeds minder. Inmiddels heb ik ook mijn andere heup laten vervangen. Het lopen gaat nu zo goed, dit jaar waren we op vakantie aan het wandelen. Ik liep mijn zus voorbij, ze wist niet wat ze meemaakte. Inmiddels geef ik ook weer paardrijles en rijd ik zelfs af en toe zelf op het paard. Dat wil ik naar mate ik verder revalideer weer verder oppakken. Heerlijk om na 10 jaar afzien weer zonder pijn te kunnen lopen en paardrijden.

Ervaringen van patiënten

Jan  Houdijk

Jan Houdijk
Heupprothese

Harry  van Mil

Harry van Mil
Heupprothese

Andre  Dijkgraaf

Andre Dijkgraaf
Heupprothese

Jacky  Plantaz

Jacky Plantaz
Heupprothese

Theo  Meeuwsen

Theo Meeuwsen
Heupprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: