terug
Hoe kunnen we u helpen?

Coen Bos

Coen Bos is 19 jaar en had veel last van zijn schouder. Nu lijkt het beter te gaan en hoopt hij weer te kunnen keepen in zijn waterpoloteam. Ook verwacht hij zonder pijn te beginnen aan zijn studie fysiotherapie.

CoenBos

Wat waren je klachten?

Ik ben naar ViaSana gekomen omdat mijn sleutelbeen uit de kom van het schouderblad (AC luxatie) was geraakt. Dit is ontstaan door een aanrijding met een scooter. Het bleek een hele vervelende blessure te zijn voor mij. Ik kon niet meer waterpoloën, als keeper lag ik 3-4 keer in de week in de goal. Ik kon niet meer fitnessen en ik moest ook op school vakken aan me voorbij laten gaan omdat ik dit fysiek gewoon niet kon.

Waar ken je ViaSana van?

Ik ben bij ViaSana terechtgekomen door mijn ouders, die hebben de open dag bezocht waar ze toevallig in gesprek raakte met drs. Ralph Eijdems. Dit gesprek gaf direct vertrouwen in de wijze waarop de blessure mogelijk kon worden behandeld. Na het gesprek tijdens de open dag hebben wij een consult aangevraagd om de situatie door hem te laten beoordelen.

Wat weet je nog van de operatie?

Voor dat ik iets wil vertellen over de operatie wil ik aangeven dat de manier en de snelheid waarmee de operatie is ingepland erg prettig is verlopen. Ik werd goed geïnformeerd door alle betrokkenen en dat gaf veel vertrouwen. Ik voelde mezelf in goede handen! Iedereen in de operatiekamer was erg vriendelijk en de diverse gesprekken maakte het op een vreemde manier eigenlijk best gezellig!

Hoe verloopt de revalidatieperiode?

De revalidatieperiode verliep na de eerste operatie volgens plan. Helaas kreeg ik rond de zomer van 2013 opnieuw klachten aan mijn linkerschouder. We hebben opnieuw contact opgenomen met dr. Eijdems om te kijken wat hiervan de oorzaak was. Na het nemen van röntgenfoto's bleek dat mijn coracoid was gebroken. Opnieuw een sling om de schouder. Nadat je al eerder zes weken in een immobilizer hebt gezeten is dat natuurlijk een behoorlijke domper. Je bent weer afhankelijk van anderen. De complicatie bleek nogal zeldzaam en de specialisten hebben hier op een hele goede manier op ingespeeld. Eerst kijken wat het lichaam zelf doet en als dit niet afdoende is, dan pas opereren. Helaas werd het opereren, maar wel met een goed resultaat! Ik kan nu al zeggen dat ik heel erg veel baat heb bij de laatste ingreep. Ik heb zelfs al gezwommen ben actief met fysiotherapie en merk dat ik al meer kan belasten.

Wat wil je nog bereiken?

Mijn doel is om weer te kunnen waterpoloën op het niveau wat ik vroeger heb gedaan. Daarnaast wil ik mijn opleiding bewegingsagoog volgend jaar afronden en daarna een HBO opleiding fysiotherapie volgen. Ik wil me dan richten op het onderdeel revalidatie. Zodat ik door mijn eigen ervaring anderen kan helpen.

Ervaringen van patiënten

Sandy  van Mol

Sandy van Mol
Schouderpijn

Rob  Vergouwe

Rob Vergouwe
Schouderpijn

Remo  Speijers

Remo Speijers
Schouder uit de kom

Rob  van Dal

Rob van Dal
Tenniselleboog

Karen  Vogelsangs

Karen Vogelsangs
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: