terug
Hoe kunnen we u helpen?

Kim Snijders

Twee jaar voor de operatie "Mijn klachten waren na vier jaar zo erg dat ik mijn grootste hobby paardrijden moest opzeggen en mijn paard zelfs moest verkopen." Kim Snijders is 29 jaar oud en had al ruim zes jaar last van meerdere complexe schouderproblemen voordat ze bij kliniek ViaSana terecht kwam. Zo werden bloedvaten en zenuwen bekneld en zat haar schouderkop te los in de kom. Zeer uitzonderlijk omdat dergelijke klachten meestal pas voorkomen na het veertigste levensjaar. Acht weken na de operatie "Met mijn arm gaat het voortreffelijk. Ik kan alles weer, zelfs tillen en JAAAAA weer paardrijden. We hebben twee nieuwe paarden gekocht waar ik heerlijk mee buiten kan rijden."

KimSnijders

Wat waren uw klachten?

Mijn klachten zijn zes jaar geleden begonnen toen ik schreeuwend van de pijn wakker werd. Mijn vriend kon me amper bij bewustzijn krijgen. Waarschijnlijk had ik in mijn slaap de arm uit de kom gedraaid waardoor bloedvaten en zenuwen werden bekneld. Hierdoor had ik vaak last van tintelende vingers tot zelfs af en toe verlammingsverschijnselen van de gehele arm. Ik werd iedere nacht wel een stuk of tien keer wakker omdat ik niet meer op mijn zij kon slapen. Ook tijdens mijn werkzaamheden op stal had ik er erg veel last van, noodgedwongen moest ik een andere baan zoeken. Mijn klachten waren na vier jaar zo erg dat ik ook mijn grootste hobby paardrijden moest opzeggen en zelfs mijn paard moest verkopen.

Wat heeft u eraan proberen te doen?

Na de eerste klachten ben ik eerst bij de fysiotherapeut terecht gekomen, deze heeft onderzoek gedaan en me doorverwezen voor een MRI-Scan. Toen ben ik bij een orthopeed terecht gekomen. Deze is begonnen met een behandeling waarbij hij een aantal verdovingsspuiten gebruikte. Na in bijna een jaar tijd zes van deze spuiten te hebben gekregen waren de klachten nog altijd niet opgelost. Daarna heb ik nog een afspraak met een sportinstructeur gehad, ben ik weer terug naar de orthopeed geweest en heb ik een second opinion bij een andere orthopeed in een ander ziekenhuis gehad. Pas toen ik met Mensendieck therapie startte merkte ik enkele verbeteringen. Maar ook toen kwamen na enige tijd de klachten terug. Pas toen ik van Eindhoven naar Langenboom verhuisde leek er schot in de zaak te komen.

Hoe bent u uiteindelijk bij ViaSana terecht gekomen?

Eigenlijk had ik de hoop opgegeven tot ik in Langenboom een zeer goed luisterende huisarts trof die mijn klachten zeer serieus nam. Hij overlegde echt met mij en samen hebben we verschillende opties naast elkaar gelegd. Uiteindelijk adviseerde hij mij om naar kliniek ViaSana in Mill te gaan, hier kwam ik bij dokter Jan Bos terecht.

Hoe was uw verblijf in ViaSana?

Dokter Jan Bos was eerlijk hij vertelde me duidelijk de voor en nadelen van de operatie. Voor het eerst had ik weer goede hoop. Terecht bleek achteraf want direct na de operatie merkte ik al verschil: mijn ringvinger en pink voelde anders, mijn hele hand voelde soepeler en losser. Ik had niet meer het gevoel mijn vingers te willen knakken. Niet alleen de operatie was geslaagd maar ook de verpleging vond ik heel vriendelijk, ze zagen dat ik erg zenuwachtig was voor de operatie en stelde me gelijk gerust. Ook de medewerkers aan de telefoon hebben me netjes te woord gestaan en meegedacht aan tijden die ook mij schikte. Ik heb meegemaakt dat mensen zeiden: "zeg je werk of die afspraak maar af, je wilt toch geholpen worden, wat is nu belangrijker!" Dit heb ik in Viasana nooit gehoord.

Hoe ging het thuis?

Ik kreeg oefeningen mee naar huis die ik na vier weken uit moest kunnen voeren. Ik was erg trots op mezelf omdat ik deze oefeningen bij de controle, twee weken na de operatie, al allemaal aan dokter Jan Bos kon laten zien. Drie weken na de operatie had ik namens ViaSana een afspraak gemaakt bij de fysiotherapeuten van FysioSupport. Ik heb thuis veel geoefend tot mijn spieren stop zeiden en er pijn kwam. Wat een heerlijk gevoel om weer spierpijn te voelen.

Hoe is de situatie nu?

Ik ben zeer blij dat dokter Jan Bos mij wel serieus nam en eerlijk is geweest over de verwachtingen. Het resultaat is voor mij verbluffend, ik slaap weer door de nachten heen, zelfs tillen en JAAAAA weer paardrijden. In de zomer van 2009 ben ik op een paardenranch geweest, waar ik op een Argentijnse Criollo met één hand heb leren rijden, "cowboy stijl". Na mijn operatie voelde ik het gelijk, ik kan weer paardrijden en het eerste wat we gekocht hebben is een Argentijnse Criollo. Hier rij ik nu al een aantal dagen heerlijk op. Dit alles ongeveer een week of acht na de operatie. Ik heb het gevoel alsof ik nooit klachten heb gehad.

Ervaringen van patiënten

Coen  Bos

Coen Bos
Schouderpijn

Hans  van Casteren

Hans van Casteren
Schouderpijn

Patrick  van den Berg

Patrick van den Berg
AC luxatie

Simone  Dillen

Simone Dillen
Schouder uit de kom

Frits  Frederiks

Frits Frederiks
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: