terug
Hoe kunnen we u helpen?

Demi Corstjens

Demi is pas zestien jaar, maar reist nu al als freestyle skister door heel Europa om te trainen en wedstrijden te skiën. Samen met enkele teamleden vertrok ze begin 2012 naar Zwitserland (Prato Leventina) voor een wedstrijd. Het skiën ging perfect, helaas was de pret snel over. Bij de onderste schans ging het mis. Tijdens een backflip belandde ze met haar gezicht in de sneeuw en voelde ze al snel dat ze haar schouder geblesseerd had.

DemiCorstjens

Hoe gebeurde het ongeluk?

Toen we op de piste aankwamen en mochten beginnen met trainen was ik erg blij want de piste was erg goed te beskiën. Ik zat er goed in, helaas was de pret voor mij snel over. Op de onderste schans zou ik een backflip springen. Ik had snelheid en hoogte genoeg, hij zag er perfect uit. Ik was klaar om te landen maar mijn ski's waren er nog niet. Ze bleven hangen in de sneeuw waardoor ik voorover met mijn gezicht in de sneeuw viel.

Welke blessure heb je opgelopen?

Ik voelde meteen dat het niet goed was omdat ik een sterke druk in mijn oksel had. Voor mijn gevoel kon dat alleen maar betekenen dat ik de schouder uit de kom had. Het deed zo ontzettend veel zeer, dat ik niet meer kon lopen. Ze hebben me met de sneeuwscooter naar beneden gebracht en de ambulance gebeld. Met de ambulance werd ik naar het ziekenhuis gebracht. Daar hebben ze de schouder teruggezet. Ik baalde heel erg want ik wist dat deze wedstrijd en waarschijnlijk ook de rest van het seizoen voorbij waren. Samen met onze sportmasseur ging ik met het vliegtuig naar huis. Mijn andere teamgenoten gingen door naar de volgende wedstrijd in Italië.

Waarom ging je naar ViaSana?

Omdat ik nog altijd klachten had, ben ik voor een controle naar ViaSana in Mill gegaan. Mijn ouders kenden daar orthopedische chirurg Tony van Tienen van de Weissensee. Hij maakte voor mij een afspraak bij schouderspecialist Andy Wijono. Op de MRI die ook gemaakt werd kon de arts zien dat er niks beschadigd was waardoor ik gelukkig niet geopereerd hoefde te worden.

Hoe gaat het nu met je?

De arts gaf het advies om een week later al te beginnen met fysiotherapie. Ik heb toen meteen onze eigen fysio gebeld. Hier ga ik nu drie keer per week naar toe, twee keer voor een behandeling en één keer om daar met gewichtjes mijn schouder te trainen. Het gaat steeds beter en mijn schouder wordt al steeds mobieler en sterker. Ondanks mijn schouderklachten ben ik hard aan mijn conditie aan het werken. Zo train ik veel mijn beenspieren om ervoor te zorgen dat ze sterk blijven. Over enkele weken hoop ik weer volop te gaan trainen voor volgend seizoen.

Ervaringen van patiënten

Patrick  van den Berg

Patrick van den Berg
AC luxatie

Kim  Snijders

Kim Snijders
Schouderpijn

Demi  Corstjens

Demi Corstjens
Schouderpijn

Linda  Ouweneel

Linda Ouweneel
Schouderpijn

Rob  Vergouwe

Rob Vergouwe
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: