terug
Hoe kunnen we u helpen?

Sandy van Mol

Sandy van Mol is 45 jaar en is geopereerd aan haar schouder. Nadat rust geen verbetering gaf en er op een echo niks te zien was, besloot ze naar ViaSana te gaan.

Sandyvan Mol

Overbelasting 

In november 2014 kreeg ik last van mijn schouder. Alle zijwaartsebewegingen en bewegingen boven schouderhoogte deden pijn. Ik heb daarom meteen contact opgenomen met mijn fysiotherapeut. Aangezien de spier verdikt was, dacht ze aan overbelasting. Rustig aan doen was dus het devies. Twee maanden later waren de klachten niet minder geworden. Ik ben gestopt met tennissen, zodat de schouder alleen belast werd met werken, maar ook dit zorgde er niet voor dat de pijn minder werd.

Echo

Het leek dus niet om overbelasting te gaan. Er werd daarom onderzocht of een slijmbeursontsteking misschien de oorzaak was van mijn klachten, maar dit was niet zo. Ik heb de huisarts om een echo gevraagd, maar kreeg eerst twee kuren Diclofenac voorgeschreven. In april kreeg ik mijn echo, maar hier was niets op te zien.

Het huiskamereffect

De fysiotherapeut raadde mij aan om naar ViaSana te gaan. Ook mensen uit mijn omgeving, die al bekend waren met ViaSana, waren erg over ViaSana te spreken. Ik heb de huisarts toen gevraagd mij hiernaar toe te verwijzen. Eenmaal aangekomen bij ViaSana vielen er gelijk een aantal dingen op. Het personeel was zeer vriendelijk en er hing een prettige sfeer. Een soort huiskamereffect, waardoor ik me gelijk op mijn gemak voelde. Vervolgafspraken konden kort op elkaar gepland worden, waardoor er snel duidelijkheid kwam over wat ik mankeerde.

Niets was te veel 

Ik was voor de operatie al goed op de hoogte van wat er ging gebeuren. Mede door een infomiddag die werd georganiseerd, waarin stap voor stap werd verteld wat de operatie en de revalidatie inhielden. Wanneer ik na de operatie om pijnmedicatie vroeg na toenemende pijn, was niets te veel gevraagd. Drs. Eijdems is drie keer aan mijn bed geweest om te vragen hoe het ging, het voelde niet als een verplicht bezoekje, maar als oprechte belangstelling. De verzorging na de operatie was top. Ook de maaltijd en het ontbijt waren super verzorgd. Alle lof naar het medische en verplegende team, ik heb een super verblijf gehad!

Op de hoogte

Inmiddels is de operatie een maand achter de rug en zit ik nog midden in de revalidatie, maar ik voel me goed. De app is een belangrijk hulpmiddel voor mij. Het is natuurlijk niet mogelijk om elke dag met de fysiotherapeut in contact te zijn, maar zo voelt het met de app wel. Ik word volledig op de hoogte gehouden over de bewegingen die ik tijdens mijn revalidatie moet uitvoeren.

Hard werken

Het is de komende maanden hard werken, maar dat is het meer dan waard. Ik hou me strikt aan het oefenschema en merk dat ik veel vooruitgang boek. De eerste week na de operatie verliep het uitvoeren van de oefeningen stroef, maar het gaat steeds beter. Hopelijk kan ik na de revalidatie weer tennissen en skiën, zonder hier pijn van te ondervinden.


Ervaringen van patiënten

Linda  Ouweneel

Linda Ouweneel
Schouderpijn

Simone  Dillen

Simone Dillen
Schouder uit de kom

Karen  Vogelsangs

Karen Vogelsangs
Schouderpijn

Dick  Hubertus

Dick Hubertus
Tenniselleboog

Demi  Corstjens

Demi Corstjens
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: