terug
Hoe kunnen we u helpen?

Hans van Casteren

Hans van Casteren is 69 jaar en heeft verschillende operaties ondergaan in ViaSana. Dankzij de operaties kan hij zich weer volledig inzetten voor zijn stichting Brabant-Bihor. Ook ViaSana steunt deze stichting die geweldig werk levert in de arme regio's van Roemenië. Op de foto is te zien hoe Hans van Casteren warmtedekens van ViaSana overhandigt aan de directrice van een ziekenhuis in Bihor.

Hansvan Casteren

Welke operatie heeft u ondergaan?

Ik heb al meerdere operaties ondergaan in ViaSana. Een aantal jaar geleden kreeg ik klachten aan mijn hand. Via via hoorde ik dat ze me in Mill konden helpen. Later kreeg ik last van mijn linkerschouder en moest ik geopereerd worden. Daarna heb ik een kijkoperatie aan mijn knie ondergaan en als laatste heb ik nog een operatie aan mijn rechterschouder gehad omdat een spier volledig was afgescheurd.

Hoe lang verbleef u in de kliniek?

Bij de operatie aan mijn rechterschouder ben ik twee nachten gebleven. Bij de operaties aan mijn linkerschouder en mijn knie ben ik poliklinisch behandeld. Toen kon ik dus dezelfde dag weer naar huis.

Wat weet u nog van de revalidatieperiode? Wat viel mee en wat viel tegen?

Van alle operaties ben ik inmiddels hersteld. Het herstel van mijn rechterschouder viel wat tegen, maar die operatie was ook groter omdat ze een volledig afgescheurde spier hebben moeten hechten. Het herstel van een dergelijke operatie duurt nu eenmaal een aantal maanden.

Wat kunt u nu weer?

Door de operaties kan ik mezelf weer volledig inzetten voor onze stichting Brabant Bihor. Onze stichting verleent humanitaire hulp in de provincie Bihor in Roemenië, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. Daar zagen we met eigen ogen hoe in de matrassen van verpleegbedden ontlasting, wondvocht en bloed van andere cliënten was ingetrokken. Inmiddels hebben we nieuwe bedden weten te regelen voor dat ziekenhuis. Ook leveren wij andere goederen aan ziekenhuizen. Denk hierbij aan rolstoelen en krukken, maar ook aan röntgenapparaten en nog veel meer. Verder voorzien we het bejaardentehuis, het vrijetijdscentrum, de bibiliotheek, het cultuurhuis, de sportverenigingen en de scholen van hulpgoederen. We hebben bij ons laatste bezoek aan Salonta ook een gaarkeuken ingericht voor een verpleegtehuis waar dagelijks 150 mensen een warme maaltijd komen eten. Verder hebben we een sportveld aangelegd voor de kinderen en meubilair geregeld voor de school. Bovendien ontvangen de inwoners van Salonta, welke minder dan 30 euro per maand verdienen kleding en dekens.

Op welke manier helpt ViaSana?

Tijdens een van mijn behandelingen in ViaSana vertelde ik over mijn stichting. De arts zei me dat ik de warmtedekens, die in de kliniek niet meer gebruikt konden worden, mee kon nemen naar Roemenië. Inmiddels verzamelt ViaSana deze dekens zodat ik ze mee kan nemen. We hebben al honderden dekens naar Roemenië gebracht. De dekens zijn nog van prima kwaliteit en de patiënten van het ziekenhuis en de verpleeghuizen zijn er ontzettend blij mee. Daarnaast heeft DiaSana ons een echoapparaat geschonken. Deze staat in het enige ziekenhuis in de omgeving van Salonta in Roemenie.

Onze stichting is ingeschreven bij de kamer van koophandel en heeft geen eigen website meer vanwege de kosten. Wel kunt u hieronder meer informatie over onze stichting vinden:  http://www.allegoededoelen.nl/index.php?gd=1447&t=oo

Ervaringen van patiënten

Kim  Snijders

Kim Snijders
Schouderpijn

Rob  Vergouwe

Rob Vergouwe
Schouderpijn

Patrick  van den Berg

Patrick van den Berg
AC luxatie

Remo  Speijers

Remo Speijers
Schouder uit de kom

Demi  Corstjens

Demi Corstjens
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: