terug
Hoe kunnen we u helpen?

Rob Mans

De heer Mans is 53 jaar en had veel pijn aan zijn knie. Naar de brievenbus lopen was al pijnlijk. In negen maanden kwam hij bij verschillende orthopeden terecht. Voor een prothese was hij te jong en een spuit hielp ook niet. Uiteindelijk vertelde een orthopedisch chirurg in België hem over de mogelijkheid van een standsverandering van zijn been.

RobMans

Zoektocht 

Ik had pijn in mijn knie elke keer als ik ging lopen. Naar de brievenbus lopen was al pijnlijk. Maar het ergste was dat ik mijn grote passie hardlopen niet meer uit kon uitoefenen. In negen maanden kwam ik bij verschillende specialisten terecht. De adviezen varieerden van een spuit, tot een halve knieprothese en een hele knieprothese.

De oplossing & vertrouwen

Ik liet het er niet bij zitten en uiteindelijk kwam ik bij een orthopedisch chirurg in België. Hij kwam met nog een mogelijke oplossing: een standsverandering van mijn o-been. De operatie houdt in dat het bot in je boven- en onderbeen geheel wordt doorgezaagd en recht gezet. Deze chirurg vertelde mij echter ook over de techniek die Ronald van Heerwaarden in ViaSana uitvoert. Deze techniek betekent het niet helemaal doorzagen, maar een wig correcties maken waardoor het been weer recht komt te staan. Dat sprak mij meer aan.

Omdat ik het een behoorlijk heftige operatie vond is het belangrijk om ook een klik te hebben met de specialist die de operatie uitvoert. Je laat tenslotte niet door iedereen een dergelijke operatie uitvoeren. Als je zo’n belangrijke keuze maakt, dan wil je ook een goed gevoel bij de chirurg hebben. Van Heerwaarden vertelde mij in alle rust over deze mogelijkheid van operatie met alle voordelen en mogelijke nadelen.

De operatie 

Met knikkende knieën ging ik naar Viasana op de operatiedag. Je bent toch zenuwachtig en je weet niet of de operatie gaat slagen. Tijdens de operatie is zowel het onderbeen als het bovenbeen gecorrigeerd en met platen en schroeven rechtgezet. Hierdoor kwam mijn been recht te staan waardoor de kracht in mijn knie weer over de hele knie verdeeld wordt. Vrijwel direct na de operatie merkte ik al dat de oude pijn weg was. Mijn grote passie hardlopen kan ik weer herpakken. Na 8 maanden was ik weer in staat om afstanden van 10 km pijnloos te lopen.

Wat ze in ViaSana doen is in mijn ogen echt uniek! De professie en deskundigheid van het team heeft zich geëtaleerd in mijn knie.

Foto 1:

Röntgenfoto van het o-been voor de wigcorrecties, met aangegeven waar de wigcorrecties in het bovenbeen en het onderbeen gepland zijn.

Foto 2:

Röntgenfoto na de wigcorrecties en plaat-en schroeffixaties in het gecorrigeerde been.


                                                                                                                                                                     

                                                        


Ervaringen van patiënten

mevrouw  Van der Donk-Tol

mevrouw Van der Donk-Tol
Artrose knie

Alev  Kaya

Alev Kaya
Knieschijfpijn

Rob  Mans

Rob Mans
O-benen

Fred  Weterings

Fred Weterings
Artrose knie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: