terug
Hoe kunnen we u helpen?

Na afvallen nog even geen knieprothese nodig

De knieën van mevrouw Van der Donk-Tol waren erg slecht, ze kwam zelfs in aanmerking voor een knieprothese. In ViaSana kreeg ze toch het advies af te vallen. Door een schildklierafwijking had ze namelijk al 30 jaar overgewicht. Inmiddels is ze ruim 20 kilo kwijt en is de pijn sterk verminderd. Een knieprothese operatie is voorlopig niet nodig. Mevrouw Van der Donk-Tol vertelt trots haar verhaal.

Om deze redenen koos mevrouw voor ViaSana
Advies van anderen
mevrouwVan der Donk-Tol

30 kilo

Met pijn in mijn knie ging ik naar de huisarts. Daar gaf de assistent als tip om naar ViaSana te gaan. Dat advies heb ik opgevolgd. Ik kwam binnen en er kon direct beeldvormend onderzoek worden gedaan. De dokter confronteerde mij met de foto. Ik had niet gedacht dat het zo slecht zou zijn. De gehele knie was versleten. Omdat ik 30 kilo te zwaar was adviseerde de dokter af te vallen. Dat advies had ik eigenlijk wel verwacht. 30 jaar geleden werd bij mij een schildklieraandoening geconstateerd. Sinds die tijd ben ik te zwaar en dat heeft er denk ik ook voor gezorgd dat mijn knieën zo slecht zijn geworden. Elke kilo teveel geeft tenslotte extra belasting op de knieën.

10.000 stappen

Maar goed ik ben aan de slag gegaan en heb een nieuw trainingsprogramma gevolgd waardoor ik 22 kilo ben afgevallen. Het was best zwaar af en toe, vooral omdat de kniepijn in het begin helemaal niet minder werd. Pas toen ik 20 kilo was afgevallen voelde ik ineens verbetering. Wauw wat een goed gevoel gaf dat! Dankzij het afvallen voel ik mezelf zo ontzettend goed. Pijn heb ik nog wel, maar het is een stuk minder. Ik slikte een paar paracetamol op een dag, dat hoeft nu helemaal niet meer. Mijn knieën zijn natuurlijk nog steeds versleten, dat zal zo blijven. Maar ik kan weer lange stukken wandelen, 10.000 stappen haal ik wel.

Nog even zonder knieprothese

Laatst ging ik voor een controle weer terug naar ViaSana. Trots kon ik de dokter vertellen dat ik goed nieuws had. Op de foto was te zien dat mijn knieën niet slechter waren geworden. De dokter zei dat ik zo waarschijnlijk nog wel een paar jaartjes vooruit kan zonder knieprothese. Die gedachte motiveert mij om nog een kilo of 8 af te vallen! Ik ga daarom nog steeds met veel plezier 3x in de week naar de sportschool.

Ervaringen van patiënten

Alev  Kaya

Alev Kaya
Knieschijfpijn

Rob  Mans

Rob Mans
O-benen

Fred  Weterings

Fred Weterings
Artrose knie

mevrouw  Van der Donk-Tol

mevrouw Van der Donk-Tol
Artrose knie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: