terug
Hoe kunnen we u helpen?

Fred Weterings

De heer Weterings is 75 jaar en had veel last van zijn versleten knieën. Ook zijn hobby's zeilen en motorrijden kon hij nagenoeg niet meer uitvoeren. Inmiddels is hij klachtenvrij en staat hij in de loods weer zijn bootje op te knappen.

FredWeterings

Wat waren uw klachten?

Door mijn versleten knieën had ik zoveel pijn dat ik niet verder dan 300 meter kon lopen. Daarnaast werden mijn werkzaamheden als zeilinstructeur ook een stuk moeilijker. Zo kon ik bijvoorbeeld niet lang meer op de boot staan. Ook het in en uit de boot stappen kon ik niet meer zelfstandig.

Waar kent u ViaSana van?

Toen ik met een motortocht door Duitsland reed sprak iemand me aan over de manier waarop ik liep. Hij vroeg zich af of ik deed paardrijden of dat ik kromme knieën had. Toen ik zei dat ik veel last van mijn knieen had, wees hij mij op ViaSana. Op een bierviltje schreef hij het adres en de contactgegevens waarna ik contact heb opgenomen met de kliniek. In de kliniek werd ik onderzocht, er werden foto's gemaakt waar op te zien was dat allebei mijn knieën totaal versleten waren. De conclusie was dat ik nieuwe knieën moest krijgen.

Hoe verliep de revalidatie?

Omdat ik voor de operatie al de nodige spierversterkende oefeningen had gedaan verliep de revalidatie vrij vlot. Ik ben in November 2013 aan mijn eerste knie geopereerd en in maart 2014 aan mijn tweede knie. De eerste twee weken heb ik thuis fysiotherapie gekregen en daarna twee keer per week in de praktijk. Ik moest daar fietsen, strekoefeningen op de step en beenoefeningen voor de knieën met gewichten uitvoeren. Verder heb ik elke dag één kilometer per dag gelopen en dit opgebouwd naar vier kilometer per dag. Na vier weken weer twee keer per week naar de sportschool met een lijst oefeningen en na vijf weken weer autorijden. Inmiddels ben ik klachten vrij en sta ik in de loods weer mijn bootje op te knappen. Ook het motorrijden en lange wandelingen maken gaan me uitstekend af.

Ervaringen van patiënten

Fred  Weterings

Fred Weterings
Artrose knie

mevrouw  Van der Donk-Tol

mevrouw Van der Donk-Tol
Artrose knie

Alev  Kaya

Alev Kaya
Knieschijfpijn

Rob  Mans

Rob Mans
O-benen

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: