terug
Hoe kunnen we u helpen?

Op weg naar 'het Koningspad' 2022

Op 15 september 2019 was Eric betrokken bij een ongeluk met zijn racefiets. Bij dit ongeluk is zijn rechteronderbeen ernstig beschadigd. Op 15 april 2020 heeft hij een second opinion gehad. Hier bleek dat zijn been een afwijking had van 15 tot 18 graden. Een ernstige afwijking als deze werd in het ziekenhuis niet behandeld. Daarom verwees het ziekenhuis Eric door naar Kliniek ViaSana. Een verdere behandeling kon pas een jaar na de operatie worden uitgevoerd. Halverwege september 2020 heeft Eric opnieuw contact opgenomen met zijn huisarts. In samenspraak met de orthopeed, is besloten Eric door te verwijzen naar Kliniek ViaSana.

EricKnijff

Dagelijkse activiteiten

Ik ben in het dagelijks leven actief als projectmanager bij de politie. Voor mij kwam COVID-19 op een goed moment omdat ik vanwege mijn klachten alleen maar thuis kon werken. Naast mijn werk bij de politie ben ik een fanatiek mountainbiker en wielrenner. Soms fiets ik 150 tot 180 km. Vanwege de afwijking aan mijn rechter onderbeen lukte dit niet langer pijnvrij. Ik kreeg steeds meer last van mijn knie, heup en onderrug. Daarnaast wandel ik veel in de zomer. Ik ga graag twee á drie dagen de bergen in om te backpacken. Ik overnacht dan bij verschillende refuges. Tot slot is wildwaterkanoën een van mijn grootste passies. Vanwege de afwijking aan mijn been lukte het niet meer mijn voet op een juiste manier in de kano te plaatsen. Hierdoor nam de stabiliteit af en verloor ik vaak de controle.

Voorbereiding op de behandeling

Ter voorbereiding op mijn behandeling heb ik actief op mijn voeding gelet en de biertjes en wijntjes achterwege gelaten. Ik heb ervoor gezorgd dat ik fysiek zo sterk mogelijk was.

Behandeling en revalidatie

Bij de behandeling is mijn rechter onderbeen gecorrigeerd. Op 1 april 2021 is de plaat die de chirurg erin heeft gezet verwijderd. Als gevolg van het verwijderen van de plaat moest ik opnieuw leren lopen.

Door de behadeling moet ik vaak met mijn been omhoog zitten. Dit is geen comfortabele houding waardoor ik destijds geen hele dagen kon werken. Dit probeer ik langzaam te verbeteren door de vermoeidheid uit mijn lichaam te krijgen. Ik ben erg ongeduldig waardoor ik sneller wil dan wat er voorgeschreven is. Ik ben onder begeleiding bij het Voetbal Medisch Centrum. Zij begeleiden mij bij de revalidatie en richten zich op het versoepelen en sterker maken van mijn enkelbanden en achillespees.

In de maand mei had ik last van fysieke- en mentale vermoeidheid. Hierdoor ging het fysieke herstel niet vooruit en had ik niet de energie om hele dagen te werken. Daarom heeft de huisarts begin juni mijn bloed onderzocht en mijn bloeddruk gecontroleerd. Gelukkig was alles in orde. In samenspraak met de huisarts en de fysiotherapeut ben ik doorverwezen naar een sportpsycholoog. De eerste afspraak stond eind juni gepland. Het revalidatietraject duurt inmiddels 20 maanden. Op het moment ben ik minder goed hersteld dan een jaar geleden. Het doel van de afspraken met de sportpsycholoog is onderzoeken of ik geen negatief energieverlies heb.

Dagelijkse activiteiten

Zoals eerder vermeld ondervind ik problemen met mijn fysieke- en mentale gesteldheid. Inmiddels gaat het wat beter. Ik ondervind niet zozeer pijn maar stijfheid in mijn enkel en achillespees. Dit is vooral het geval als ik op sta na een tijdje te hebben gezeten. Ik heb dan vaak een gevoel van kramp in mijn rechterkuit. Het gevoel in mijn been en ook de huid komt langzaam terug. Hierdoor begin ik steeds meer te merken als iemand mij op die plek aanraakt of als ik bijvoorbeeld jeuk heb. Dit beschouw ik als prettig omdat het betekend dat het herstellende is.

Ervaringen met ViaSana

Ik ben erg te spreken over de nachtzuster en de anesthesiologen. De aandacht vanuit hen verliep precies zoals ik zou willen. Daarnaast vond ik de receptionistes heel vriendelijk. Zij creëerden een ontspannen sfeer. Dit zorgde ervoor dat ik mezelf voorafgaand, tijdens en na de behandeling erg thuis voelde. Eveneens was ik erg te spreken over de chirurg die mij behandeld heeft, R. van Heerwaarden. Hij gaf mij het gevoel dat ik niet zomaar een nummer of een dossier was. De hersteloperatie vond plaats op 9 december 2020. Zowel vooraf als achteraf heb ik dhr. R. van Heerwaarden gesproken. Dit vond ik heel bijzonder omdat dit in een ander ziekenhuis niet het geval was. Ik vond het helemaal bijzonder dat R. van Heerwaarden vooraf had aangegeven mij te bellen terwijl hij die dag per vliegtuig vertrok naar Groot-Brittannië. Die avond stond R. van Heerwaarden in de vertrekhal op Schiphol maar nam hij uitgebreid de tijd mij te bellen en te horen hoe ik alles had ervaren. Tot slot vond ik het prettig dat ik één dag na thuiskomst al gebeld werd om te vragen hoe het met mij ging.

Sportdoel(en)

In eerste instantie was ik van plan om in juni/juli 2022 deel te nemen aan de ‘Kungsleden’. Dit is een toertocht van 440 km door Zweden die in Nederland beter bekend staat als het ‘Koningspad’. Vanwege een terugval in mijn herstel, is besloten dat de Kungsleden te vroeg komt voor mij. Ter vervanging wil ik deelnemen aan een kanotrektocht door Zweden. Naast de kanotrektocht wil ik graag de ‘col de Agnel’ op fietsen. Deze col bevindt zich tussen Frankrijk en Italië. Dit sportdoel staat ook gepland voor 2022/2023.

Ervaringen van patiënten

Linda  Rothoff

Linda Rothoff
Meniscus operatie

Nettie  Reuvers

Nettie Reuvers
Knieprothese

Harry  Boezer

Harry Boezer
Kijkoperatie knie

Yvonne  Bos

Yvonne Bos
Kijkoperatie knie

Yannick  van Roessel

Yannick van Roessel
Meniscus operatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: