terug
Hoe kunnen we u helpen?

Bij een gespecialiseerde kliniek als ViaSana verloopt vergoeding van uw behandeling hetzelfde als in een ziekenhuis. Dat wil zeggen dat ook ViaSana met alle zorgverzekeraars afspraken heeft gemaakt. Net als in het ziekenhuis zijn bijna alle behandelingen gecontracteerd. De kosten van een behandeling binnen de zorginstelling worden dan volgens uw polisvoorwaarden vergoed uit de basisverzekering.

Worden mijn kosten ook in 2022 vergoed?

Ja, ook in 2022 worden uw kosten vergoed. U betaalt alleen uw eigen risico, indien nog niet verbruikt. Het kan zijn dat medewerkers van uw zorgverzekeraar niet op de hoogte zijn van de bijna afgeronde contractafspraken voor 2022, waardoor zij u verkeerd kunnen informeren.

Elk jaar gaan zorginstellingen met zorgverzekeraars in onderhandeling over nieuwe contracten. De contracten voor 2022 zijn nog niet met alle zorgverzekeraars definitief gemaakt. Wij zorgen er onderling met de zorgverzekeraar voor dat u hier geen hinder van heeft; de kosten worden rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. Zoals gebruikelijk meldt de zorgverzekeraar zich alleen bij u voor betaling van het eigen risico. 

Wanneer wordt een behandeling niet vergoed?

Menzis verzekerden krijgen een revisie (vervanging) van de knieprothese niet vergoed. Daarnaast maakt ViaSana net als ziekenhuizen jaarlijks per zorgverzekeraar afspraken over de maximale zorgkosten. Wanneer bij een verzekeraar de kosten voor dat jaar verbruikt zijn, bestaat de kans dat patiënten van die verzekeraar niet meer geholpen kunnen worden bij ViaSana. Deze patiënten worden terugverwezen naar de wachtlijstbemiddeling van die zorgverzekeraar.

Met de volgende zorgverzekeraars heeft ViaSana afspraken gemaakt:

VGZ:

Bewuzt, IZA, United Consumers, IZZ, Univé, UMC, VGZ, ZEKUR, Besured, National Academic, Promovendum.

CZ:

OHRA, Nationale Nederlanden, CZ, Just, CZ Direct.

Achmea:

FBTO, Pro Life, AON, Interpolis, De Friesland Zorgverzekeraar, Zilveren Kruis ZieZo, Zilveren Kruis

Menzis:

Menzis, Anderzorg, HEMA, PMA

ONVZ:

PNOZorg, VvAA, Jaaah.

DSW:

DSW, Stad Holland, in Twente

ASR:

De Amersfoortse, Ditzo, Aevitae

EUCARE:

Aevitae

Eno:

Salland, Zorgdirect

Zorg en Zekerheid:

AZVZ, Zorg en Zekerheid


Woont u in het buitenland?

Zie Buitenland voor meer informatie. Ook met andere zorgverzekeraars heeft ViaSana afspraken gemaakt. Daarnaast is het goed om te weten dat elke patiënt een vrijheid van artsenkeuze heeft. Dit betekent dat geen enkele zorgverzekeraar uw keuze voor een gespecialiseerde kliniek zoals ViaSana mag negeren. Dit kan wel betekenen dat u een deel van de behandeling zelf moet betalen.

AGB Code: 22220080

KvK: Kliniek ViaSana B.V. 17167281

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.

Corona maatregelen
laatste nieuws