terug
Hoe kunnen we u helpen?

Arthur van Neerven

Arthur van Neerven is 58 jaar en kreeg op zijn 57ste een knieprothese. Hoewel hij de revalidatie zwaar vond, gaat het nu uitstekend met hem. Zo kon hij dankzij de knieoperatie verschillende wandelroutes lopen in Nieuw Zeeland. Zie foto onderaan deze pagina.

Arthurvan Neerven

Wat waren uw klachten?

Tot mijn 35ste heb ik gemiddeld vier uur per dag gevoetbald, het was mijn grote passie. De laatste wedstrijd die ik speelde in de zaal heb ik helaas mijn voorste kruisband afgescheurd en was er sprake van ernstige kraakbeenbeschadiging. Ik ben daar een aantal keren aan geholpen door dr. Donk, destijds nog in een ander ziekenhuis. Door de jaren kreeg ik steeds meer klachten, waardoor ik niet meer kon sporten. Hierdoor was ik twaalf kilo aangekomen. Wandelen werd steeds moeilijker en werken deed ik altijd met kniepijn. Door de pijn die ik 's nachts had, heb ik veel slapeloze nachten gehad. Toen ik 57 jaar werd, ben ik geholpen aan de knie middels een algehele knieprothese.

Waar kende u Viasana van?

Via via had ik wel eens van ViaSana gehoord. Toen ik echter via de huisarts besloot met een orthopedisch specialist te praten over een operatie, bleek dat dr. Donk niet meer in het ziekenhuis werkte. Via internet kwam ik er achter dat hij bij ViaSana was gaan werken.

Hoe verliep de revalidatie?

In mijn geval vielen de eerste acht weken van de revalidatie tegen. Zo had ik veel pijn, ook 's nachts waardoor ik moeilijk kon slapen. Daarna werd de pijn gelukkig snel minder, sindsdien voel ik me als herboren, mede omdat het slapen veel beter werd. Ik heb acht fysiosessies ondergaan en tussendoor natuurlijk veel geoefend op de trimfiets. Inmiddels voel ik me uitstekend en ben ik zomaar tien kilo afgevallen. Ik kan weer sporten, zo wielren ik gemiddeld drie keer per week anderhalf uur, ik kan normaal zwemmen en wandelen gaat me erg goed af, ook langere tochten. Zo ben ik vanaf december 2014 tot en met eind februari 2015 op reis geweest (mijn hobby). Twee weken Bali, zeven weken Nieuw Zeeland en drie weken Birma met veel lange bergwandeltochten, autoritten, duiken, stappen, etc. Het ging allemaal probleemloos met de knie, in één woord fantastisch. Hetzelfde geldt natuurlijk voor mijn werk, ik loop met minimale pijnklachten. Opvallend is wel dat zwaar tillen nog erg belastend is, daar moet ik goed voor oppassen.

Tip: onderschat de zware revalidatie niet

Als tip voor toekomstige patiënten zou ik zeggen bereid je goed voor. Vooral mentaal en geloof niet alle verhalen over wonderbaarlijke genezingen, makkies van operatie en meer van dergelijke verhalen. De revalidatie kan ook tegenvallen! Ik heb het daardoor erg onderschat. Maar het resultaat vergoed meer dan alles. De revalidatie is volgens mij extra zwaar als je te veel gewicht hebt, dus probeer voor de operatie af te vallen. Ik wandel veel en na de operatie willen er nog wel eens wat pijnen en zwelling ontstaan, dan doe ik mijn elastische kniebrace een dagje aan. Dat geeft veel steun.

Ik wil hierbij drs. Donk enorm bedanken voor de prettige, deskundige manier waarmee hij mij vele keren tot en met de laatste operatie heeft geholpen, helemaal top. Verder alle medewerkers van ViaSana die altijd tijd hebben gehad om mij te woord te staan en te helpen met het hele gebeuren.

Ervaringen van patiënten

Ad  de Beer

Ad de Beer
Knieprothese

Leo  van der Sanden

Leo van der Sanden
Knieprothese

Jose  Verhoeven

Jose Verhoeven
Knieprothese

Nettie  Reuvers

Nettie Reuvers
Knieprothese

Harry  Boezer

Harry Boezer
Kijkoperatie knie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: