terug
Hoe kunnen we u helpen?

Nettie Reuvers

Mevrouw Reuvers is 75 jaar en kreeg twee jaar geleden een nieuwe knie. Na de plaatsing bleven er klachten bestaan. Na een controle bleek de prothese los te zitten. Bij ViaSana hadden ze een oplossing.

NettieReuvers

Wat waren uw klachten?

Een aantal jaar geleden kreeg ik ontzettend last van mijn knieën. Ik kon nog maar korte afstanden lopen en ik viel zelfs regelmatig omdat ik dan door mijn knie zakte. Het liefst bleef ik daardoor binnen op de bank zitten. Mensen die op visite kwamen konden niet begrijpen dat ik er niet naar liet kijken. Uiteindelijk ben ik in een ander ziekenhuis geopereerd, maar ik heb eigenlijk altijd klachten gehouden. Daarom ging ik na een jaar op controle en toen bleek dat de knieprothese los zat. De dokter zei dat we even moesten afwachten, maar ik vertrouwde het niet. Ik heb een second opinion aangevraagd en ben naar ViaSana gegaan. Daar bleek op de foto niet alleen dat de prothese los zat, maar dat de prothese ook scheef erin was gezet.

Hoe verliep de revalidatie?

Uiteindelijk hebben we besloten om de prothese te vervangen, een zogenaamde revisieoperatie. De operatie vond ik niet spannend. Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik eerder geopereerd was. Hoewel die operatie elders plaatsvond, wist ik ongeveer wat me te wachten stond. De operatie en revalidatie zijn goed verlopen. Ik heb hier en daar nog wat pijntjes maar dat hoort bij de revalidatieperiode. Ik heb veel geoefend en dat doe ik nog steeds.

Wat kunt u nu weer?

Na 7 weken kon ik al fietsen en autorijden. Al doe ik dat wel rustig aan want ik merk dat ik snel moe wordt. Thuis heb ik zo'n fietstrapje waarmee ik mijn knie goed rond kan draaien. In bed doe ik vaak mijn tenen en been strekken, ook zit ik een paar keer per dag op de hometrainer. Ik ben er elke dag mee bezig. De pijn wisselt een beetje. De ene week kan ik makkelijk lopen zonder klachten en dan heb ik de week erna weer pijn. Maar dat zal de komende maanden steeds beter gaan. Uiteindelijk hoop ik straks weer Jeu de Boules te kunnen spelen. Dat doe ik nu nog niet, maar ik kan wel weer lekker fietsen en wandelen. Dat probeer ik steeds meer, vaker en verder te doen.

Ervaringen van patiënten

Hennie  Kooijmans

Hennie Kooijmans
Knieprothese

Lambert  Bus

Lambert Bus
Knieprothese

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Arthur  van Neerven

Arthur van Neerven
Knieprothese

Echtpaar Özkara

Echtpaar Özkara
Knieprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: