terug
Hoe kunnen we u helpen?

Dorlinda van der Cammen

Op 1 juli 2010 scheurde Dorlinda van der Cammen haar kruisband. Dit kwam omdat ze tijdens een generale repetitie van haar toneelclub met de bakfiets viel. Na een lastige revalidatieperiode gaat het nu een stuk beter met Dorlinda.

Dorlindavan der Cammen

Op 1 juli 2010 viel ik tijdens een generale repetitie met de bakfiets, die ik zelf bestuurde, om. De twee inzittenden zag ik door de lucht vliegen, zij hadden gelukkig niks. Maar ik kon niet meer opstaan.. Het eerste wat ik zei was: Als ik maar weer kan gaan rennen, want dat is mijn grote passie. Na enig onderzoek in een andere ziekenhuis bleek dat mijn voorste knieband was losgeraakt, deze had echter ook nog een stukje bot uit het onderbeen meegetrokken. Een operatie was noodzakelijk. Aangezien ik een hoofdrol speelde in ons toneelstuk heb ik eerst de voorstellingen gespeeld in een rolstoel en in de tussentijd had ik tijd om na te denken wat ik wilde en waar ik dat liet doen.

Hoe verliep de operatie?

Ik nam contact op met ViaSana en daar was de heer K. van der Heijden bereid om het botje vast te zetten in het onderbeen. Tijdens de operatie bleek dat het botje was ingekapseld zodat vastzetten geen meerwaarde bracht. Verder werd de knie schoongemaakt en nagekeken, meer stelde het op dat moment niet voor.

Hoe ging het vlak na de operatie?

Het is een feest om in ViaSana te zijn. Wat een verwennerij en aandacht door artsen en verplegend personeel. Ik ben hier zeer enthousiast over. Na een week ben ik met therapie begonnen. Deze heb ik 5 maanden, 3 keer in de week gehad, misschien ook omdat ik aangaf dat ik dolgraag weer het rennen op wilde pakken en alles weer wilde doen, zoals voorheen. Het herstel viel mij zowel mentaal als fysiek erg tegen, iedere keer moest ik mijn grenzen verleggen om mijn mobiliteit te verbeteren.

Hoe gaat het nu met u?

In januari 2011 heb ik bij mijn atletiekvereniging het rennen weer opgepakt, ik startte met de start to run, dus dan bouw je het netjes op voor je knie. Het is belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam. Ook je conditie holt achteruit, maar dat is weer snel op te bouwen. Op dit moment krijg ik toch weer klachten als ik 1 uur loop, mijn knie en been voelen weer stijf en opgeblazen, en het overstrekken van mijn knie is nog niet optimaal. Ik hoop dat dit toch nog goed komt door wat extra en regelmatige strekoefeningen. Ik ben in ieder geval blij dat ik alles weer kan doen fietsen, rennen, wandelen, tuinieren, maar het blijft vooralsnog gevoelig. Hopelijk gaat dit echt nog een keertje over. Als ik ooit nog iets krijg aan mijn bewegingsapparaat (en dat hoop ik van HARTE van niet!!!) dan is er voor mij maar één kliniek: ViaSana. Houd vooral Uw goede en mooie kwaliteiten vast!

Ervaringen van patiënten

Eric  Knijff

Eric Knijff
Beenstand correctie

Frank  Gielis

Frank Gielis
Kijkoperatie knie

Arno  Janssen

Arno Janssen
Kijkoperatie knie

Joop  Derks

Joop Derks
Knieprothese

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: