terug
Hoe kunnen we u helpen?

Chris Berkelmans

Chris Berkelmans is op 44-jarige leeftijd geopereerd aan een hernia met uitstraling naar de rechterkuit. Zijn bewegingsvrijheid is weer terug en het herstel verloopt voorspoedig.

ChrisBerkelmans

Niet meer uit te houden

Enkele jaren heb ik rondgelopen met klachten, niet wetende dat het om een hernia ging. Op een gegeven moment was de pijn niet meer uit te houden en ging ik op zoek naar een oplossing. De pijn beperkte me niet alleen met wandelen en sporten, maar had ook invloed op mijn vermogen om goed naar iemand te luisteren. Zelfs concentratie vasthouden was al erg lastig. Pijn neemt hier vaak de overhand.

Bureaucratie

Ik kwam eerst terecht bij een regionaal ziekenhuis, maar al snel merkte ik dat daar niet echt naar de patiënt werd geluisterd. Ik kreeg de indruk van bureaucratie en standaardprotocollen waaraan men moest voldoen. Via via kwam ik in aanraking met ViaSana, waarbij ik dit gevoel helemaal niet had.

Thuis revalideren

Ik werd geopereerd aan mijn hernia. Pijn had ik na de operatie nagenoeg niet, en ik liep diezelfde nacht alweer op de gang. Het is erg prettig dat je tegenwoordig alweer binnen twee dagen in je eigen omgeving bent. Ondanks dat mijn vrouw en dochter in het nabijgelegen hotel verbleven, voelt thuis revalideren toch beter. Het revalideren in je eigen tempo in combinatie met het luisteren naar je eigen lichaam werkte voor mij het prettigst.

Weinig pijn

De operatie is nu ongeveer 9 weken geleden. Pijn na de operatie heb ik weinig gehad. Natuurlijk voel je wel iets, maar dat is totaal niet vergelijkbaar met die vervelende zenuwpijn. Het is nu eerder een soort van spierpijn. Er wordt met microscopische technieken gewerkt, waardoor de kans op een recidief door littekenweefsel erg klein is en dat geeft de burger moed.

Naar het strand

Wandelen was en is voor mij een leidraad om te meten hoe het ervoor staat met mijn rug en zenuwpijn. Vóór de operatie kon ik nog geen vijf minuten lopen, zonder dat ik enorme zenuwpijnen in mijn kuit kreeg. Ondertussen kan ik alweer 90 minuten zonder problemen lopen! Voorheen was een dagje pretpark, strand of buitenspelen en lekker ravotten met mijn gezin niet mogelijk. In een pretpark van bankje naar bankje strompelen, op 44 jarige leeftijd, is natuurlijk erg triest. Nu kan ik vrijwel alles weer, met uiteraard inachtneming van gezond verstand na een herniaoperatie.

Patiënt op nummer 1

Ik zit nog midden in het revalidatietraject, maar via deze weg wil ik met name de specialisten Drs. Jessen en Dr. Rooker ontzettend bedanken voor hun vakmanschap. Beiden hebben een gezegend beroep. Uiteraard kunnen zij ook niet “opereren" zonder hun top team, dat de patiënt altijd op nummer 1 zet. Ik kan niet uitleggen wat het betekent om je bewegingsvrijheid weer terug te krijgen, maar mensen met een hernia zullen begrijpen wat ik bedoel.

Nooit meer

Hopelijk hoef ik nooit meer met ViaSana te maken te krijgen, maar mocht ik ooit weer klachten krijgen, hoef ik er niet aan te twijfelen om weer een beroep op de kliniek te doen!

Ik raad iedereen die nog geholpen moet worden ViaSana van harte aan. Bij ViaSana ben je aan het juiste adres. indien gewenst wil ik de lezers best wel feedback geven over de status na 1, 3, 5 jaren. Nogmaals ik heb er alle vertrouwen in !!! Succes met uw behandeling.


Ervaringen van patiënten

Erwin  Hokke

Erwin Hokke
Hernia operatie

Tessa  Tiller

Tessa Tiller
Hernia operatie

Loes  Verhoeven

Loes Verhoeven
Hernia operatie

Corné  van Overveld

Corné van Overveld
Hernia operatie

Jorg  Remi

Jorg Remi
Hernia operatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: