terug
Hoe kunnen we u helpen?

Harry Boezer

Na een hielblessure, opgelopen tijdens de Jaarbeurs Marathon in Utrecht, 5 april 2010, (met pijn uitgelopen in 3.47.01) heb ik wat rust genomen. Toen ik de draad weer op wilde pakken, begon mijn rechterknie tijdens het hardlopen en bij het tennissen pijn te doen. Ik ben toen weer gestopt met lopen, ben wat meer gaan fietsen en steeds als ik weer ging proberen hard te lopen kwam de pijn terug.

HarryBoezer

Op 14 september 2010 ben ik voor het eerst bij drs. Eijdems van ViaSana geweest en de conclusie na foto's was: kijkoperatie rechterknie. Na de nodige fysiotherapie ben ik naar mijn eigen masseur geweest en heb begin 2011 een nieuwe start gemaakt (ca. 12 min. rustig hardlopen). Eind 2011 ging het weer prima, maar vanaf eind december 2011/begin 2012 kreeg ik weer zoveel pijn in de rechterknie, dat ik moest stoppen. 15 februari 2012 ben ik weer bij drs. Eijdems geweest voor een MRI-scan waarna ik een spuit in de knie kreeg, maar uiteindelijk werd ik voor de tweede keer aan de rechterknie geopereerd. Momenteel gaat het uitstekend.

Waar kent u ViaSana van?

Goede kennissen van mij uit Schaijk, de man doet op niveau aan motorcross met zijspan, hebben mij attent gemaakt op ViaSana. Ook de fysiotherapeuten waren positief over ViaSana en toen ook mijn eigen huisarts de naam ViaSana hoorde, was ze direct akkoord.

Wat weet u nog van de operatie?

Van de operatie zelf herinner ik me dat ik beide keren mee mocht kijken. Er werd duidelijk verteld wat er ging gebeuren en hoe de operatie verlopen was. Ik heb steeds uitstekend met drs. Eijdems kunnen communiceren en voelde me in goede handen. In zijn algemeenheid vind ik dat er efficiënt en zakelijk wordt gewerkt bij ViaSana en dat er geen tijd verloren gaat. Vooral tijdens de eerste intakegesprekken viel mij op dat alles achter elkaar afgewerkt werd en ik niet meer terug hoefde te komen voor foto's of de anesthesist. Ook ben ik beide keren de dag na de operatie opgebeld om te vragen hoe het ging. Dat vind ik super. Er heerst een goede sfeer en ze weten waar ze mee bezig zijn.

Hoe verliep het revalidatieproces?

Ik probeer nog steeds 2x per week naar de fysiotherapeut te gaan om speciale oefeningen te doen voor mijn knie. Ik heb deze keer wat meer tijd genomen, ben daarnaast gaan mountainbiken en verder tennis ik in de zomer en schaats ik in de winter (1x per week ga ik naar de Ireen Wüstbaan in Tilburg). Zo verdeel ik het sporten over meerdere disciplines en doe ik niet uitsluitend hardlopen. Omdat hardlopen vanwege de "piekbelasting" een behoorlijke aanslag op mijn knie is. Ook heb ik de klassieke afstand van 42,195 km uit mijn hoofd gezet en beperk ik me meer tot afstanden van 10, 15, 16,1 km en 2x per jaar een halve marathon.

Hoe gaat het nu met u?

Op dit moment voel ik me prima. Ik ben sinds augustus 2012 ca.7 kg afgevallen en weeg nu 63 kg wat voor mijn lengte van 1.67m een goed gewicht is. Ik ontzeg me zeker niet alles, maar probeer deze levensstijl nu vast te houden. Een prijsje af en toe motiveert je ook enorm. Ik kan in principe weer alles, maar langdurige piekbelasting moet ik vermijden. Soms is dat wel lastig, bijvoorbeeld als er een marathon op de tv is. Daar kan ik nog steeds ontzettend van genieten. Dankzij de operatie, variatie in de soorten sportbeoefening en een stevige discipline ben ik er inmiddels van overtuigd, dat je ook boven de 60 jaar met veel plezier op goed niveau mee kunt blijven doen.

Ervaringen van patiënten

Ingrid  Seijger

Ingrid Seijger
Kijkoperatie knie

Nettie  Reuvers

Nettie Reuvers
Knieprothese

Riek  van den Akker

Riek van den Akker
Knieprothese

Will  Coppens

Will Coppens
Knieprothese

Okke  Kamps

Okke Kamps
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: