terug
Hoe kunnen we u helpen?

Linda Rothoff

Linda Rothoff is 21 jaar en blesseerde haar knie tijdens het hoogspringen. Twee weken na haar voorste kruisband recontructie en meniscus-operatie zit ze vol in het revalidatieproces.

LindaRothoff

Na vijf jaar eindelijk een operatie

Vijf jaar geleden ben ik op de middelbare school verkeerd terecht gekomen met hoogspringen. Toen ging ik direct naar de eerste hulp in een ander ziekenhuis. Daar waren ze ervan overtuigd dat er niks aan de hand was met mijn knie. Na vijf jaar had ik nog steeds zoveel last van mijn knie dat ik me dit keer niet naar huis heb laten sturen door mijn huisarts. Een collega van mij is eerder dit jaar bij ViaSana behandeld en was hier zeer tevreden over. Nadat ik de website bezocht had kreeg ik een goed gevoel en heb toen direct een afspraak gemaakt. Hier werden mijn klachten tenminste wel serieus genomen. Want na onderzoek bleek dat ik een gescheurde kruisband had en mijn buitenste meniscus gescheurd was.

Op het scherm de operatie volgen

Toen de operatie begon was ik erg gespannen, maar doordat de anesthesioloog continu bij je aan bed staat en je dus gezellig kunt kletsen of vragen kunt stellen wordt de spanning minder. Ook vond ik het erg fijn en interessant dat ik op het scherm kon zien wat er binnen in mijn knie gebeurde tijdens de operatie. Op die manier kun je de operatie toch volgen. Direct na de operatie werd ik teruggebracht naar de verkoeverkamer waar de anesthesiologen weer voor je klaar staan om je op te vangen. Ik voelde me goed. Je wordt daar nog even in de gaten gehouden via de apparatuur en na een half uur kwamen de verpleegsters me ophalen om mij naar mijn kamer te brengen.

Vriendelijke verpleegsters

Ik heb het verblijf in de kliniek als zeer prettig ervaren. Het is goed geregeld en de medewerkers zijn allemaal even vriendelijk en geïnteresseerd. Ik voelde me al vrij snel op mijn gemak door de vriendelijke verpleegsters en door de huiselijke sfeer die de kamer uitstraalt. Ik vond het ook prettig, dat als er wisseling van dienst was, de "nieuwe" verpleegster zich even kwam voorstellen en een praatje kwam maken. Op je kamer wordt je het zo goed als mogelijk naar de zin gemaakt en komen ze regelmatig even binnenlopen of ze iets voor je kunnen doen. Erg fijn allemaal. Ook houden ze in de gaten hoeveel pijn je hebt.

Negen maanden revalideren

Over de revalidatie kan ik nog niet veel zeggen omdat ik nog geen twee weken geleden ben geopereerd. Ik kreeg een aantal uurtjes na de operatie een blaadje met oefeningen die je ieder uur moet oefenen. De volgende dag kwam er een fysiotherapeut langs, die je leert om op een juiste manier met de krukken te lopen en hoe je de trap op en af kunt. Donderdagochtend mocht ik ViaSana verlaten en 's maandags ben ik al begonnen met twee keer in de week fysiotherapie. Mijn fysiotherapeut vertelde mij dat ik er toch wel op moet rekenen dat ik minimaal negen maanden therapie heb. Maar dat heb ik er zeker voor over! Na vijf jaar heb ik eindelijk weer hoop dat ik straks weer aan sport kan gaan doen en dat ik de dagelijkse dingen zonder al te veel pijn en beperkingen weer uit kan voeren.

Luister naar je lichaam

Ik wil andere patiënten meegeven dat het belangrijk is om met de juiste instelling de operatie in te gaan. Alleen dan kun je goed revalideren. Hier is veel geduld en discipline voor nodig. Voer de oefeningen die je meekrijgt goed uit en luister goed naar de fysiotherapeut. En verder luister naar je lichaam. Dat is het mooie van het menselijk lichaam, je lichaam vertelt je precies wanneer je grenzen bereikt zijn en wanneer je rust moet nemen.

Ervaringen van patiënten

Arno  Janssen

Arno Janssen
Kijkoperatie knie

Riek  van den Akker

Riek van den Akker
Knieprothese

Thijs  Keustermans

Thijs Keustermans
Voorste kruisbandoperatie

Wim  van Soest

Wim van Soest
Knieprothese

Dorlinda  van der Cammen

Dorlinda van der Cammen
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: