terug
Hoe kunnen we u helpen?

Jose Verhoeven

Jose Verhoeven voelde constant pijn in haar knie. Ze kon bijna niet meer lopen en fietsen. 1,5 jaar na plaatsing van een nieuwe knie gaat het uitstekend. Zo is ze samen met haar man van Someren-Heide naar Santiago de Compostella gefietst (foto hierboven genomen bij de kathedraal van Santiago de Compostella).

JoseVerhoeven

Wat waren uw klachten?

Mijn klachten waren dat ik bijna niet meer kon lopen, fietsen en trappenlopen en dan vooral het naar beneden gaan. Daar kwam bij dat ik vooral s'nachts erg veel pijn had, ik sliep zeer slecht. De klachten verergerden naarmate ik ook meer last kreeg van de reuma, die combinatie is erg vervelend. De aanschaf van een elektrische fiets 7 jaar geleden gaf wel verlichting, kon me meer en makkelijker verplaatsen.

Waar kent u ViaSana van?

ViaSana kende ik van verhalen uit het dorp omdat er mensen met gewrichtsklachten waren geholpen en er zeer over te spreken waren. Het persoonlijke en de specifieke aanpak sprak me ook wel aan.

Hoe verliep de revalidatie?

De operatie in oktober 2012 van een volledige knieprothese, verliep heel goed en de revalidatie die de plaatselijke fysiotherapeute op zich nam ging vanaf het begin erg goed. Ben ook heel snel op de hometrainer gestapt die thuis in de woonkamer stond zodat ik altijd mijn fietsbewegingen kon doen. Soms wat te enthousiast waardoor ik een dikke knie kreeg. Met koelen en een dagje wat rustig aan doen ging het prima. Bij de fysiotherapeut ben ik later wat meer mijn knie gaan belasten met apparaten en gewichtoefeningen. In juni was ik zover dat ik de therapie niet meer nodig had, mijn fiets bleef in de kamer zodat ik toch elke dag een uurtje trainde.

Hoe gaat het nu met u?

Het gaat geweldig goed met mij, de fietstocht die we nu, samen met mijn man Hans, hebben ondernomen, van Someren-Heide naar Santiago de Compostella, is een groot succes geworden. Hans met de gewone fiets en ik met de elektrische fiets, ondersteuning heb ik gewoon nodig.

Vanaf het begin vonden we het beide heerlijk om te fietsen, het buiten zijn, de omgeving, de bomen en bloemen in bloei te zien komen, prachtig. Het ging heel vanzelfsprekend en ik voelde me met de dag beter in mijn vel zitten, had nergens last van, ook niet van zadelpijn. Natuurlijk groeide daardoor ook mijn zelfvertrouwen en we overschreden menig grenzen, letterlijk en figuurlijk. We konden de hele wereld aan. De familie bleef zich verbazen en wij, wij genoten met volle teugen. Natuurlijk zaten er vervelende dagen bij zoals toen we de Pyreneeën over moesten en de daarop volgende reeks heuvels en vooral bergen. We hebben ze uiteindelijk allemaal overwonnen en zijn na 47 dagen aangekomen in Santiago de Compostella. Wat een overwinning, we hebben het gehaald, een overwinning op allerlei gebied.

Voor de operatie kon ik niet veel meer, nu verzet ik bergen. Als ik weer eens een uitdaging aan wil gaan, ga ik het zeker proberen. Zonder de hulp van huisarts, reumatoloog en Bas Rutten van ViaSana had ik dit niet kunnen doen.

Ervaringen van patiënten

Agnes  Roest

Agnes Roest
Meniscus operatie

Yannick  van Roessel

Yannick van Roessel
Meniscus operatie

Arno  Janssen

Arno Janssen
Kijkoperatie knie

Echtpaar Özkara

Echtpaar Özkara
Knieprothese

Yvonne  Bos

Yvonne Bos
Kijkoperatie knie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: