terug
Hoe kunnen we u helpen?

Thijs Keustermans

Thijs Keustermans is 27 jaar en scheurde met het motocrossen zijn kruisband af. Hij werd in ViaSana geopereerd en deed daarom mee aan het kruisbandonderzoek. Hierin wordt gekeken of met testen kan worden bepaald of patiënten veilig kunnen terugkeren naar de sport. Thijs Keustermans heeft als eerste patient alle testen goed afgerond. Inmiddels zit hij weer op de crossmotor (zie foto).

ThijsKeustermans

Wat waren uw klachten?

Ik scheurde mijn kruisband af tijdens het motorcrossen, de tijd daarna was de knie erg dik en moeilijk te bewegen. Toen dit weggetrokken was heb ik een tijd geprobeerd om door te sporten zonder kruisband, maar toen ben ik nogmaals door mijn knie gegaan waardoor ik besloot toch een VKB reconstructie uit te laten voeren.

Waar kent u ViaSana van?

Viasana kende ik van mijn 'collega' crossers, er waren er meerdere die hier al dingen hadden laten repareren, zoals dat op de cross heet. Voornamelijk kruisbanden, meniscus en sleutelbeenblessures. Iedereen die ik erover hoorde was zeer positief over ViaSana dus ik besloot mij hier ook te laten behandelen.

Hoe verliep de revalidatie?

Ik ben eind November 2014 geopereerd, ben op advies van de arts van ViaSana en mijn fysiotherapeut gelijk zoveel mogelijk gaan bewegen. Hoewel dit de eerste dagen alleen maar het buigen van de knie op bed betrof, liep ik al heel snel weer rond met behulp van krukken. Na ongeveer 4 weken liep al zonder krukken waar ik zelf heel tevreden mee was, ik had gedacht dat dit veel langer zou duren.

Daarna heb ik mezelf 100% op de revalidatie gericht, 2x in de week naar de fysio en zelf thuis iedere dag een uur fietsen op de hometrainer. Daarnaast ook iedere dag thuis de oefeningen van de fysio trouw uitgevoerd. Het vertrouwen in mijn knie en de kracht in mijn been groeide merkbaar, ik heb de revalidatie dus ook niet als zwaar of onprettig ervaren, er was een duidelijk doel om naartoe te werken. Omdat ik mee deed aan het kruisbandonderzoek bij ViaSana moest ik tussendoor ook testen uitvoeren, na iets meer dan 3 maanden bleek dat mijn geopereerde been al even goed scoorde als mijn niet geopereerde been. Na ongeveer 5 maanden ben ik weer op de motor gestapt in overleg met mijn fysio, dit voelde gelijk goed en het vertrouwen in mijn knie was gelijk aanwezig.Iets meer dan 6 maanden na de operatie ben ik terug gegaan naar ViaSana om de eindmeting te laten doen ivm het kruisband onderzoek, ook hier bleek dat mijn geopereerde been vaak beter scoorde in de tests dan mijn niet geopereerde been. Ik was dus volledig gerevalideerd.

Hoe gaat het nu met u?

Het gaat erg goed, ongeveer een maand nadat ik weer ben begonnen met motortraining heb ik ook weer een wedstrijd meegereden en dat voelde top. De resultaten waren vrijwel gelijk weer op het niveau voordat ik mijn kruisband afscheurde, en nu ik weer enkele maanden aan het rijden ben zit ik zelfs een stuk boven dat niveau uit 2014! De kracht en stabiliteit van mijn beide knieën zijn veel beter dan voor de operatie, en dit merk ik ook zeker terug met sporten. Al met al heb ik de operatie en nazorg van ViaSana als zeer prettig ervaren en kan dit ook aan iedereen aanraden!

Ervaringen van patiënten

Gerrit  Derks

Gerrit Derks
Knieprothese

Frank  Gielis

Frank Gielis
Kijkoperatie knie

Annet  Bens

Annet Bens
Voorste kruisbandoperatie

Yannick  van Roessel

Yannick van Roessel
Meniscus operatie

Harry  Boezer

Harry Boezer
Kijkoperatie knie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: