terug
Hoe kunnen we u helpen?

Jan Houdijk

Jan Houdijk is 67 jaar en kon geen 200 meter lopen zonder pijn in de heup. Enkele maanden na de plaatsing van een nieuwe heup zijn alle klachten verdwenen. Hij verwacht daarom met carnaval weer voorop te lopen in zijn muziekkapel uit 's Hertogenbosch.

JanHoudijk

Niemand houdt mij met carnaval thuis

In januari 2013 begon ik klachten in mijn heup te krijgen. De carnaval in februari 2013 ben ik dan ook op paracetamol en een jonge jenevertje doorgekomen, niemand houdt mij met carnaval thuis! Meestal begin ik al op donderdag en eindigt het op dinsdag 24.00 uur. Overdag loop ik als tamboer met mijn grote trommel voor de muziekkapel uit, de optocht is ongeveer vijf kilometer lang. 's Avonds ga ik voor de gezelligheid nog met familie en vrienden opstap in Oeteldonk ('s Hertogenbosch). Helaas werd de pijn in mijn heup naarmate de dagen vorderde steeds heftiger. De donderdag na de carnaval ben ik dan ook direct naar de huisarts gegaan.

Eigenlijk kon ik alleen nog maar fietsen

In het ziekenhuis werd met een foto vastgesteld dat ik toe was aan een nieuwe heup. De klachten werden steeds erger, 200 meter lopen was al een probleem. Eigenlijk kon ik alleen nog maar fietsen. Omdat wij nog onze vakantie te goed hadden, zou ik pas in december of januari geholpen kunnen worden in het ziekenhuis. Met de carnaval 2014 in het vooruitzicht zou dat betekenen dat ik waarschijnlijk geen carnaval kon vieren. Maar zoals eerder gezegd, niemand houdt mij met carnaval thuis! In overleg met de zorgverzekeraar heb ik een afspraak gemaakt bij ViaSana. ViaSana was ons al geruime tijd bekend door de onderzoeken van mijn echtgenote en vrienden en bekenden.

Open en duidelijk in uitleg en advies

De afspraken gingen in een sneltreinvaart, de onderzoeken en consulten bij de orthopedisch specialist waren zeer open en duidelijk in uitleg en advies. Ook de begeleiding door het verplegend personeel was enorm en niets was te veel.

Oefeningen meerdere malen per dag uitgevoerd

Na plaatsing van de heupprothese heb ik rekening gehouden met de beperkingen die er waren. Zo kun je het been tijdelijk niet minder dan 90 graden buigen. Dit is lastig bij het afdrogen na het douchen, aantrekken van de kous en schoen, bukken en het in en uitstappen van auto en bed. Fysiotherapie kon ik na de operatie in mijn eigen woonplaats ondergaan. Dit heeft zeker bijgedragen aan een voorspoedig herstel. Ook de oefeningen die ik van de therapeut mee naar huis kreeg, heb ik meerdere malen per dag uitgevoerd.

Zonder paracetamol maar met een jenevertje

Na een afbouwperiode van zes weken kon ik de krukken aan de kant zetten en weer fietsen en autorijden. Twee maanden na de operatie moest ik voor mijn werk noodgedwongen zes kilometer lopen, dit gaf gelukkig totaal geen pijnklachten. Daarom denk ik dit jaar carnaval zonder paracetamol, maar waarschijnlijk wel weer met een jenevertje, goed door te komen.

Ervaringen van patiënten

Harry  van Mil

Harry van Mil
Heupprothese

Theo  Meeuwsen

Theo Meeuwsen
Heupprothese

Hanny  Gijsel

Hanny Gijsel
Heupprothese

Jacky  Plantaz

Jacky Plantaz
Heupprothese

Eveline  Schievink

Eveline Schievink
Heupprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: