terug
Hoe kunnen we u helpen?

Hanny Gijsel

Hanny Gijsel is 66 jaar en liep jaren met heupklachten. Net nadat ze met pensioen ging werden de klachten erger. Na plaatsing van twee nieuwe heupen en de komst van een tweede kleinkind kan het pensioen voor mevrouw Gijsel echt beginnen.

HannyGijsel

Wat waren uw klachten?

Al jaren liep ik met klachten. Toen ik net een paar maanden met pensioen was, werden mijn klachten en beperkingen serieuzer. Ik ging moeilijker lopen, kwam bijna de auto niet in, een trap was helemaal vreselijk en ook mijn knieën gingen erg veel pijn veroorzaken. Vanaf september 2014 liep ik al met krukken rond. Als ik al liep want ik zat veel. Ik kon eigenlijk al heel snel niets meer. Alleen wat moeilijk "lopen" met krukken. Met veel moeite de auto in en uit. En dan weer zitten. Meer was er niet bij. Allebei de heupen veroorzaakten veel pijn ook in mijn knieën en weigerden dienst! Daaruit volgde dat ik dus óók bijna niet buiten kwam. Wilden we toch iets verder weg dan zat ik in een rolstoel. Genieten van het net met pensioen zijn was er niet bij. En ook het spelen of wandelen met ons eerste kleinkind was onmogelijk.

Waar kent u ViaSana van?

We wonen in Uden en waren dus al bekend met het bestaan van ViaSana. Van kennissen gehoord dat het in ViaSana prima was. Binnen twee weken kon ik terecht. Na onderzoek, foto's, MRI, werd mij door specialist Andy Wijono duidelijk gemaakt dat beide heupen versleten waren. Dus werd besloten tot vervanging van de heupen. Ik heb elk bezoek aan ViaSana ervaren alsof ik een gast was. Ook de aanloop tot de operatie. Dus ook alle bezoeken aan de orthopedisch chirurg. De ontvangst is vriendelijk. Het gebouw ruim van opzet. Licht en voorzien van mooie dingen. Je ervaart het niet als een ziekenhuis. Ook in elke wachtkamer ben je welkom. Overal staat een bar met koffie, thee en water voor je klaar. Er wordt regelmatig opgeruimd zodat de ruimte er steeds gezellig uitziet. De artsen zijn heel vriendelijk en je kunt alle vragen stellen die je hebt. Overal wordt vriendelijk antwoord op gegeven. Ook de verpleging na de operatie is super. Ze hebben tijd voor je. Vaak is extra tijd niet nodig maar soms ook wél. En dan krijg je die ook. Je bént iemand. Je wordt gezien. Dat maakt allemaal dat je je thuis voelt tijdens je verblijf in ViaSana.

Hoe verliep de revalidatie?

De revalidatie van de eerste heup verliep goed. Daarna ging de linkerheup zó opspelen waardoor ik moest stoppen met fysiotherapie. Na de operatie van de rechterheup is meteen besloten de operatie van de linkerheup snel te laten plaatsvinden. Die vond plaats na 3 maanden. Snel maar heerlijk!! Die wetenschap maakte het vol te houden om tijdelijk zo weinig mobiel te zijn. En nu......twee weken na mijn tweede operatie loop ik al zonder krukken door het huis. Natuurlijk wel bedachtzaam, maar elke dag betekent wel een stapje vooruit. Dat was al meteen na de operatie. Elke dag voelde je dat er iets anders beter ging of minder pijn deed. Binnenkort ga ik op de hometrainer. Over een maand of twee hoop ik weer te fietsen! Ook hebben we een tweede kleindochter gekregen. En ik verheug me erop binnenkort met beiden te kunnen spelen. Of heerlijk met de wandelwagen naar buiten te kunnen gaan. Al met al voel ik me een ander mens worden. Ik krijg mijn vrijheid weer terug! En ik ga ontzettend genieten van alles wat zich voordoet. Nu begint mijn pensioen echt

Ervaringen van patiënten

Jacky  Plantaz

Jacky Plantaz
Heupprothese

Jack  Weerts

Jack Weerts
Heupprothese

Jan  Houdijk

Jan Houdijk
Heupprothese

Eveline  Schievink

Eveline Schievink
Heupprothese

Hanny  Gijsel

Hanny Gijsel
Heupprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: