terug
Hoe kunnen we u helpen?

Eveline Schievink

Eveline Schievink is 69 jaar en heeft twee nieuwe heupen gekregen in Kliniek ViaSana. Voor de operaties kon ze lange tijd niet fietsen, inmiddels gaat het uitstekend. Ze wil dit graag laten zien door deel te nemen aan de Benefietsavond op donderdag 30 januari 2014.

EvelineSchievink

Wat waren uw klachten?

Mijn heupklachten ging ik compenseren door anders te bewegen. Hierdoor kreeg ik ernstige rugklachten. Ik kon moeilijk tot bijna niet meer lopen, traplopen, fietsen of huishoudelijke activiteiten uitvoeren.

Waar kent u ViaSana van?

Mijn nichtje is ook patiënt geweest bij ViaSana en zij raadde me aan om een afspraak te maken. Na onderzoek bleek dat zowel mijn rechter als mijn linkerheup vervangen moesten worden.

Wat weet u nog van de operatie?

Voor de plaatsing van de eerste heupprothese was ik heel erg nerveus en angstig. Ik onderging de operatie zonder roesje maar van het geluid van het zagen en timmeren schrok ik toch wel. Gelukkig werd ik bijzonder goed gerustgesteld. Bij de tweede heupoperatie was ik wederom nerveus maar minder angstig. Door mijn eerdere ervaring koos ik deze keer wel voor een roesje waardoor ik niet veel van de operatie meekreeg.

Hoe verliep de revalidatie?

Na ongeveer twee maanden kon ik weer bepaalde activiteiten doen. Wel had ik af en toe nog pijn, dat was het ene moment erger dan het andere moment. Maar na ongeveer een half jaar had ik zeker geen pijn meer. Ook het slapen ging in de revalidatieperiode de ene keer beter dan de andere keer. Mijn kwaliteit van leven was in ieder geval waanzinnig te noemen! Een nieuw leven dus! Veel conditie, energie en kan alles weer moeiteloos doen/uitvoeren zoals fitnessen (zie foto). En fietsen (niet elektrisch, geen ondersteuning) doe ik naar hartenlust! Heb er ook plezier in. In het huishouden kan ik alles weer, zelfs in onze tuin bezig zijn. Ook doe ik weer vrijwilligerswerk vanuit onze parochie met ouderen, heerlijk! Ik ben weer blij en heb weer plezier met mijn echtgenoot, kinderen en kleinkinderen. Ook mentaal kan ik meer verstouwen dan voorheen.

Waarom doet u mee aan de Benefietsavond?

Ik doe mee omdat ik ontzettend trots op mezelf ben dat ik door mijn twee nieuwe heupen zoveel meer kan dan ik tevoren had!

Ervaringen van patiënten

Jan  Houdijk

Jan Houdijk
Heupprothese

Wim  Römer

Wim Römer
Heupprothese

Eveline  Schievink

Eveline Schievink
Heupprothese

Sonja  van IJzendoorn

Sonja van IJzendoorn
Heupprothese

Harry  van Mil

Harry van Mil
Heupprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: