terug
Hoe kunnen we u helpen?

Met een knieprothese van de blauwe piste

Komt een man bij dokter Rutten. Man: "Dokter Rutten, kan ik na de operatie skiën?" Dokter Rutten: "Ja dat kan!" Man: "Mooi! Dat kon ik voor de operatie niet." Het is een oud mopje. Maar een geoefend skiër, mag met een nieuwe knie weer van de blauwe piste. Zo ook de heer Kooijmans (67) op het filmpje.

HennieKooijmans

“Als ik het niet te gek zou maken, mocht ik weer skiën van de dokter. Ondanks dat ik goed kan skiën, vond ik de eerste afdaling met een knieprothese spannend. Houd de knie het? Val ik? Doet het pijn? Door de twijfel was ik erg voorzichtig en durfde ik niet goed door mijn knie te zakken. Maar het ging zo goed dat mijn zelfvertrouwen snel terug was. Al gauw ging ik net zo soepel van de berg als voor de operatie. Wat heerlijk!”

“Ik had jaren last van mijn knie. Het werd steeds erger. Mijn knie was volledig versleten. Bot op bot zoals ze dat noemen. Omdat ik in het praktijk onderwijs techniek werk, moest ik zittend vanaf de kruk lesgeven. Een paar stappen lopen deed al te veel pijn. Vrienden van mij waren succesvol behandeld bij ViaSana, dus daar wilde ik ook naar toe. Ik ben er jaren terug ook geopereerd aan mijn voet. Er zitten daarom metalen plaatjes in mijn voet. Met de skischoen heb ik ook daar geen last van gehad.”

“De operatie en het revalidatieproces verliepen uitstekend. Twee jaar na de knieoperatie heb ik het aangedurfd om weer op wintersport te gaan. Hopelijk kan ik volgend jaar weer. Maar mijn andere knie is ook versleten en pijnlijk. Daar heb ik een injectie in gehad, daardoor kan ik weer even vooruit. Mogelijk dat die ook ooit vervangen moet worden. Dat zou ik zeker doen, want als je net met pensioen bent, dan wil je daar van genieten!”

Ervaringen van patiënten

Will  Coppens

Will Coppens
Knieprothese

Linda  Rothoff

Linda Rothoff
Meniscus operatie

Gerrit  Derks

Gerrit Derks
Knieprothese

Nettie  Reuvers

Nettie Reuvers
Knieprothese

Anouk  Kocken

Anouk Kocken
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: