terug
Hoe kunnen we u helpen?

Linda Ouweneel

Mevrouw Ouweneel en had jarenlang schouderpijn. Na een rondgang door verschillende klinieken kwam ze uiteindelijk bij ViaSana terecht. Daar zouden ze het wel even anders aan gaan pakken...

LindaOuweneel

Computer of ik

Ik heb een paar jaar lang met een pijnlijke schouder rondgelopen. In eerste instantie heb ik hier therapie voor gehad en later besloot ik om hiermee naar het ziekenhuis te gaan. Daar gaven ze mij echter een spuit tegen de pijn en stond ik na 10 minuten weer buiten. Hierna heb ik het bij een ander ziekenhuis geprobeerd, hier kon ik weer het hele traject doorlopen en werd mij uiteindelijk gemeld dat ik april het jaar erop pas terecht kon. Dit terwijl de pijn zo erg was dat ik 's nachts slecht sliep. Daarnaast vond ik dat ik onsympathiek behandeld werd, tijdens de gesprekken had de arts meer aandacht voor de computer dan voor mij, terwijl ik juist behoefte heb aan persoonlijke zorg.

Dat gaan we eens anders aanpakken

Via internet kende ik ViaSana al en besloot daarom telefonisch contact op te nemen om een afspraak te maken. De expertise van de artsen en het mijn onderbuikgevoel gaven de doorslag. De eerste indrukken waren meteen goed, ik kwam bij drs. Jur Vellema terecht. Vellema gaf aan mijn foto's gezien te hebben en zei 'dat gaan we eens anders aanpakken.' Hij gaf aan een hele kop te plaatsen met een 3D prothese. Toen bleek pas dat ik een kapotte schouder had. Vellema moest mij helaas wel mededelen dat de operatie iets later ging plaats vinden in verband met een verbouwing van de OK. Ondanks dat kon ik veel sneller terecht dan in het ziekenhuis.

Nummertje 500 zoveel...

Toen het eenmaal tijd was voor de operatie viel mij het empathiegehalte in de kliniek meteen op. Ik kreeg meteen het gevoel dat iedereen serieus bezig is met je klacht en je hebt het gevoel dat iedereen met je begaan is. Je bent niet “nummertje 500 zoveel". Dit is als patiënt zijnde heel erg prettig. Voor mijn operatie bij ViaSana had ik eigenlijk de hele dag pijn, het gevoel alsof mijn arm uit de kom was. Nu, na de operatie heb ik nergens meer last van. Mijn spieren zijn zo zwak geworden omdat ik zo lang met pijn heb rondgelopen. Daardoor kan ik nu nog niet met mijn hand omhoog, maar onopgemerkt doe ik al weer veel.

Glas half vol of half leeg

Toen ik op controle kwam zat ik bij een patiënt in de wachtkamer waar het niet zo goed mee ging. Tenminste ze vond het tegenvallen dat ze drie weken na plaatsing van een knieprothese nog niet zonder krukken kon lopen. Wanneer een arts tegen je zegt dat dit zes weken gaat duren en je zet je eigen verwachtingen stiekem op een week of drie, dan valt altijd alles tegen. Ik ben allang blij dat ik van de pijn af ben. Ik kan mijn arm dan nog niet helemaal boven mijn hoofd strekken, maar dat komt vanzelf wel. En komt het niet? Dan komt het niet. Die pijn is in ieder geval weg!

Als een renpaard

Ik ben nogal paardengek en zou mijzelf nu weer kunnen omschrijven als een renpaard. Ik heb weer zoveel energie. Helaas kan ik niet meer paardrijden omdat de gevolgen te groot zouden zijn wanneer ik er af zou vallen. Wel schaats ik weer op de ijsbaan. Ik ben sportief ingesteld, fysiotherapie doe ik inmiddels weer twee keer in de week, hiermee bouw ik het sporten weer netjes op. Ook slaap ik gelukkig weer goed.

Ervaringen van patiënten

Remo  Speijers

Remo Speijers
Schouder uit de kom

Kim  Snijders

Kim Snijders
Schouderpijn

Rob  Vergouwe

Rob Vergouwe
Schouderpijn

Linda  Ouweneel

Linda Ouweneel
Schouderpijn

Simone  Dillen

Simone Dillen
Schouder uit de kom

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: