terug
Hoe kunnen we u helpen?

Nico van der Wielen

Gepensioneerd dierenarts Nico van der Wielen (76 jaar ) is op 19 februari 2021 behandeld aan artrose in zijn linker knie. Vanwege het vele sporten en daarmee het teveel belasten van zijn knieën is het kraakbeen verslechterd. Binnenkort wordt hij geopereerd aan zijn andere knie.

Nicovan der Wielen

De keuze voor ViaSana

Allereerst heb ik gekozen voor ViaSana omdat ik niet ver van Mill woon. Daarnaast zijn de verhalen van patiënten die bij ViaSana geopereerd zijn, zonder uitzondering zeer positief. In ziekenhuizen zijn de wachttijden langer omdat de planbare zorg door Corona is uitgesteld. Omdat ViaSana geen Corona patiënten kan behandelen, kan het volledige operatieprogramma zonder vertraging worden afgewerkt. Het is zelfs zo, dat de wachttijden korter zijn geworden omdat er vanwege Corona niet gesport mag worden en er daardoor minder sportblessures zijn.

Voorbereiding op de behandeling

Bij de eerste afspraak in de kliniek, ben ik door drs. Rutten uitgebreid onderzocht en zijn er foto’s gemaakt. Na een uitgebreide screening is de afspraak voor de operatie gemaakt. Bij de eerste afspraak heb ik brochures meegekregen die ik voor de behandeling bestudeerd heb. Daarnaast heb ik de website van ViaSana bekeken en onderzocht wie de operateur was. Tot slot heb ik voor de operatie regelmatig op mijn hometrainer gefietst en heb ik een elektrische stoelfiets aangeschaft. 

De behandeling

Na de spinale anesthesie door drs. Sheombar, ben ik naar de operatiekamer gebracht. Omdat ik in overleg met de anesthesist niet voor een roesje gekozen had, heb ik volledig bij bewustzijn, de operatie kunnen meemaken. Vanwege een groen laken tussen mij en de operateur, heb ik de operatie niet kunnen zien. Tijdens de operatie heeft er continu een verpleger bij mij gezeten, aan het hoofdeinde. Van de operatie heb ik niets gevoeld. Na de operatie van 45 minuten ben ik teruggebracht naar de verkoeverkamer. Daarna naar mijn kamer. Iedere patiënt heeft in ViaSana zijn of haar eigen kamer. Dit vond ik zeer prettig.

Het revalidatieproces

Na de operatie kwam er een fysiotherapeut aan mijn bed om mij het een en ander te leren. Hoe je uit bed moet, hoe je moet lopen en hoe je met de krukken trap moet lopen. De volgende dag ben ik naar huis gegaan en heb ik gedaan wat mij is opgedragen. Ik vind het belangrijk om te weten wat ik mag doen, maar vind het nog belangrijker om te weten wat ik absoluut niet mag doen. Ik ben inmiddels 8 weken geleden geopereerd en ik fiets nog steeds veel op de elektrische stoelfiets. Meestal terwijl ik tv kijk.

Dagelijkse activiteiten

Ik heb op redelijk niveau lang gevoetbald en meer dan 60 jaar getennist. Daarnaast heb ik veel gegolfd. Dit ging op een gegeven moment moeilijker. Toen heb ik besloten niet mijn leven aan te passen, maar mijn knieën te laten vervangen. Ik hoop het tennissen en golfen weer op te kunnen pakken.

De positieve ervaringen

Negatieve ervaringen binnen Kliniek ViaSana weet ik niet te benoemen. Ik ben zeer tevreden over de opvang bij het eerste consult en de begeleiding daarna in een buitengewoon prettige sfeer. Daarnaast ben ik erg te spreken over de een eenpersoonskamer die ik kreeg. De behandeling door de artsen en de verpleegkundigen was zeer goed. Hierbij werd uitgebreid de tijd genomen. Maar wat mij het meest is opgevallen, is dat ik zowel na de operatie in de kliniek, als thuis, nauwelijks pijn heb gehad. Ik heb mij zeer nadrukkelijk en precies aan de dosering en het tijdschema van de pijnstillers gehouden. Ik had de tijden dat ik medicatie moest nemen in mijn mobiele telefoon gezet en het alarm herinnerde me er iedere keer aan dat ik de pijnstillers moest nemen.  

Hulde aan de mensen die voor pijnstilling zorgen!

Ervaringen van patiënten

Anne  van Els

Anne van Els
Voorste kruisbandoperatie

Agnes  Roest

Agnes Roest
Meniscus operatie

Anouk  Kocken

Anouk Kocken
Voorste kruisbandoperatie

Thijs  Daandels

Thijs Daandels
Kijkoperatie knie

Lambert  Bus

Lambert Bus
Knieprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: