terug
Hoe kunnen we u helpen?

Jeroen Visscher

Jeroen Visscher is 25 jaar en bakkenist in een zijspancombinatie motorcross. Tijdens een wedstrijd maakte hij na een verre sprong een verkeerde landing waarbij hij zijn voorste kruisband scheurde. Na een intensieve revalidatieperiode rijdt hij weer wedstrijden.

JeroenVisscher

Waarom moest u naar een orthopedisch chirurg?

Ik ben bakkenist in een zijspancombinatie motorcross. In 2006 heb ik voor de eerste keer mijn voorste kruisband afgescheurd. In het ziekenhuis vertelden ze mij dat er niets aan de hand was, maar ik voelde dat het niet goed zat. Op aanraden van diverse mensen ben ik bij ViaSana terechtkomen, waar ik binnen twee weken een kijkoperatie heb ondergaan. Daarbij bleek dat mijn voorste kruisband was afgescheurd. Op korte termijn heeft dokter van der Heijden mijn voorste kruisband gereconstrueerd en na enige tijd kon ik weer verder met mijn sport.

Vijf jaar na mijn eerste operatie heb ik, na een verre sprong en een verkeerde landing, opnieuw mijn kruisband gescheurd. Via een MRI-scan bij ViaSana constateerde de orthopedisch chirurg dat de kruisband opnieuw gescheurd was. Samen met hem heb ik besloten het jaar uit te rijden. Aan het begin van de winterstop heeft hij mij direct geopereerd en opnieuw voorzien van een nieuwe kruisband.

Wat weet u nog van de operatie?

Tijdens de operatie was ik plaatselijk verdoofd door een ruggenprik. Ik heb de hele operatie meebeleefd en de orthopedisch chirurg heeft mij precies uitgelegd wat hij heeft gedaan. Hij liet mij zelfs de hamstringspier zien die hij heeft gebruikt voor de reconstructie.

Hoe verliep de revalidatie?

De revalidatie verliep voorspoedig. Na een paar dagen liep ik al zonder krukken en fietste ik op een hometrainer. Vorige maand heb ik mijn eerste wedstrijd weer gehad en ik heb totaal geen last meer van mijn knie. Ik kan alles weer wat ik kon voordat ik mijn kruisband scheurde. Het is fijn om te merken dat de doktoren bij ViaSana weten wat sport is en je ook willen helpen om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. De nazorg is super. Ook ben ik erg tevreden met de CTI bracen die mij direct na de eerste operatie zijn aangemeten. Wat mij wel tegenviel is dat het lange tijd duurt voordat je beenspieren weer op het niveau van voor de operatie zijn. Daar moet je echt hard voor trainen.

Ervaringen van patiënten

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Yannick  van Roessel

Yannick van Roessel
Meniscus operatie

Marian  Derksen-Stevens

Marian Derksen-Stevens
Knieprothese

Nettie  Reuvers

Nettie Reuvers
Knieprothese

Thijs  Keustermans

Thijs Keustermans
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: