terug
Hoe kunnen we u helpen?

Simone Dillen

De schouder van Simone Dillen schoot door een ski trauma, in 2012, uit de kom. Door de steeds lakser/instabieler wordende banden schoot haar schouder ook daarna steeds vaker uit de kom. Na de operatie (bankart repair) en de daaropvolgende revalidatie gaat het weer goed met haar. Ze traint nu hard om weer op volle kracht te komen, zodat ze haar sport en werkzaamheden weer volledig kan uitvoeren.

SimoneDillen

Wat waren uw klachten?

Door een ski trauma in 2012, is mijn schouder uit de kom geschoten. Zelf ben ik bekend met hypermobiliteit, dus gelukkig schoot mijn schouder na enkele seconden vanzelf weer terug. Helaas schoot mijn schouder steeds vaker uit de kom en mijn banden werden steeds lakser/instabieler. Begin van het jaar nam ik contact op met ViaSana om de mogelijkheden te bekijken. Ik heb eigenlijk nooit echt pijn gehad, alleen had ik totaal geen controle meer over mijn schoudergewricht. Zowel tijdens als na het sporten, maar ook tijdens huishoudelijke taken of het aan/uitkleden ging het mis. Keer op keer schoot mijn schouder uit de kom. Ik heb gelukkig geen beperkingen gehad op werkgebied (fysiotherapeut), omdat dit allemaal gecontroleerd werk is.

Waar kent u ViaSana van?

ViaSana ken ik vanuit mijn werk als fysiotherapeute en zo is dr. Vellema ook bij mij bekent. Vanwege de goede recensies heb ik ervoor gekozen om een afspraak te maken bij ViaSana.

Hoe verliep de revalidatie?

Ik ben erg tevreden over de operatie (bankart repair) en de revalidatie verloopt voorspoedig. Ik heb veel geoefend om mijn mobiliteit zo snel mogelijk op orde te krijgen. De eerste 4 weken heb ik vooral mijn schouder moeten laten rusten in een mitella.

Gedurende de revalidatie heb ik oefeningen gedaan zoals 'slingeren/zwaaien'.

Na 2 weken ben ik rustig gestart met fysiotherapie, onbelast oefenen om ervoor te zorgen dat het gewricht soepel blijft. Momenteel is het 8 weken geleden en ben ik nog volop bezig met mijn revalidatie. Ik mis nog veel kracht, vooral boven de 90 graden kan en mag ik op dit moment nog geen druk zetten. Dit heeft nu nog nadelige gevolgen voor mijn werk (denk aan het masseren en mobiliseren van mijn cliënten). Tevens heb ik het sporten nog niet opgepakt, omdat dit nog te vroeg is.

In mijn dagelijks leven ben ik niet meer beperkt en kan ik alles doen. Onverwachtse bewegingen zijn nog wel pijnlijk, dus die probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe gaat het nu met u?

Het gaat zeer goed op dit moment. Ik heb tot op heden geen seconde spijt gehad van de ingreep! Het is nu vooral trainen om uiteindelijk weer op volle kracht te komen, zodat ik mijn sport en werkzaamheden weer volledig kan uitvoeren. Verder vind ik de persoonlijke begeleiding heel prettig en ook het nakomen van afspraken is erg positief! Ik heb meegekeken met de operatie en dat heb ik als erg leerzaam ervaren! Fijn dat dr. Vellema daarbij een goede uitleg heeft gegeven, echt een aanrader! Als fysiotherapeute ben ik alleen maar bezig met de revalidatie van mensen. Ik vond het nu juist interessant om mijn eigen operatie live te mogen zien, om zo uiteindelijk mijn cliënten nog beter te kunnen behandelen.

Al met al ben ik zeer tevreden over ViaSana!

Ervaringen van patiënten

Simone  Dillen

Simone Dillen
Schouder uit de kom

Sandy  van Mol

Sandy van Mol
Schouderpijn

Remo  Speijers

Remo Speijers
Schouder uit de kom

Demi  Corstjens

Demi Corstjens
Schouderpijn

Hans  van Casteren

Hans van Casteren
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: