terug
Hoe kunnen we u helpen?

Youri Zoon

Youri Zoon bewijst dat succes ook na een kruisband operatie te behalen is. Gisteren in Nieuw-Caledonië, een tropisch eiland in de stille oceaan, prolongeerde hij de wereldtitel kitesurfing. De 23-jarige Nederlander bleef bij de laatste wedstrijd van het PKRA-seizoen zijn naaste concurrent Alex Pastor net voor en verzekerde zich van zijn tweede wereldtitel op rij.

Een zeer spannend seizoen

"Het was tot aan de laatste wedstrijd super spannend tussen mij en Alex. Vlak voor de bekendmaking van de uitslag ging mijn hart tekeer. Uiteindelijk was het verschil slechts 0,2 punt.", laat Zoon weten via zijn website yourizoon.com.

Door de overwinning in Nieuw-Caledonië sluit Zoon het seizoen af met 4885 punten, net voor de Spanjaard Pastor. De Nederlander Kevin Langeree, die in 2009 wereldkampioen werd maar sindsdien ook al kampte met de gevolgen van een afgescheurde knieband, eindigde net naast het podium. In het seizoen van zijn comeback kwam hij net tekort om de Italiaan Alberto Rondina van de derde plaats te houden.

Kruisband operatie in ViaSana

Dat Youri Zoon in 2008 een gescheurde kruisband opliep, maakt de prestatie van nu alleen maar specialer. Na zijn operatie in ViaSana en zijn revalidatieperiode van bijna een jaar is onderstaande videotestimonial opgenomen. De video is opgenomen in Zuid-Afrika waar hij in 2010 op trainingsstage was. In datzelfde jaar bleek de kitesurfer al op de goede weg te zijn, hij werd toen derde in de strijd om de wereldtitel.

Ervaringen van patiënten

Harry Wang

Harry Wang
Kijkoperatie knie

Dick van Goch

Dick van Goch
Kniepijn

​Marianne Halfweeg

​Marianne Halfweeg
Knieprothese

Diana Van Hoof

Diana Van Hoof
Standsverandering onderbeen

Bert Van den Hurk

Bert Van den Hurk
Versleten knie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws