terug
Hoe kunnen we u helpen?

Riek van den Akker

Riek van den Akker (midden op de foto) is 67 en had 50 jaar lang last van haar knie. Op een gegeven moment werd de pijn zo heftig dat ze niet meer kon lopen. Ze besloot een knieprothese operatie te ondergaan. Enkele maanden na de operatie kon ze weer genieten van heerlijke bergwandellingen in de Dolomieten van Italië.

Riekvan den Akker

In mijn tiener jaren maakte ik een vreselijk smak waardoor ik 50 jaar lang met een pijnlijke knie heb gelopen. Ik ben in die tijd wel naar verschillende artsen geweest, maar helaas namen ze mij nooit erg serieus. Daardoor heb ik de laatste "tig" jaar gelopen met een knieband en veel pijn. Op eerste paasdag 2011 werd de pijn zo heftig dat ik niet meer kon lopen. Op tweede paasdag was het zo erg dat ik besloot direct naar het ziekenhuis te gaan. Omdat ik daar drie maanden moest wachten voordat ik een afspraak kon krijgen besloot ik naar de huisarts te gaan. Via google kwam mijn man kliniek ViaSana in Mill tegen. Ik heb toen aan de huisarts gevraagd of ik daar ook naar toe kon. Dat was zeker mogelijk en binnen enkele weken werd ik gezien op het spreekuur. Afgesproken werd om eerst twee weken therapie te proberen, maar toen ook dat niet bleek te helpen moest ik een knieprothese krijgen.

De operatie

Op de dag van de operatie moest ik om 7 uur aanwezig zijn waarna ik om 11.15 uur geopereerd werd. Hoewel de operatie goed verliep voelde ik me erg ziek toen ik op mijn kamer wakker werd. Ook na de tweede dag was ik niet beter. De arts dacht dat ik een longembolie had opgelopen. Ik werd naar het ziekenhuis in boxmeer overgebracht. Hier deden ze verder onderzoek en bleek inderdaad dat ik een longembolie had opgelopen. Ondanks dat ik me vlak na de operatie niet goed voelde heb ik het verblijf in ViaSana als zeer goed ervaren. De zusters waren ontzettend vriendelijk en stonden zowel overdag als 's nachts voor me klaar. Na een operatie is er een kleine kans op een longembolie, dat is een complicatie die in enkele gevallen op kan treden. De kans op deze en eventuele andere complicaties werden mij voor de operatie door de arts ook duidelijk uitgelegd. Ik had simpelweg pech, maar gelukkig was ik in goede handen.

Elke dag oefenen

Na enkele dagen in het ziekenhuis voelde ik me goed en kon ik weer naar huis. Eenmaal thuis ben ik dezelfde dag nog op de hometrainer gegaan. Tot zowel mijn eigen verbazing als die van mijn man kon ik diezelfde dag al de hele trapbeweging maken. Dit was voor mijn operatie vanwege de pijn absoluut onmogelijk. Ik was zo enthousiast dat ik waarschijnlijk iets te hard van stapel ben gelopen waardoor mijn knie wat dik en stijf werd. Die nacht heb ik goed gekoeld waardoor ik de volgende dag weer kon oefenen. Ik heb in de eerste week 3x per week fysiotherapie gehad en dat langzaamaan afgebouwd. Pijn heb ik met name de eerste zes weken gehad. Maar door elke dag te oefenen werd de knie na een half uurtje steeds weer soepel. Door dit weken achter elkaar te herhalen merkte ik na zes weken echt vooruitgang.

Wandelen in de Dolomieten

Drie maanden na de operatie ben ik samen met mijn man en familie op vakantie gegaan. We hebben een week gewandeld in de Dolomieten in Italië. De echte zware paden waren nog te moeilijk voor mij maar de fijne niet al te stijle paden kon ik relaxed lopen. Na elke twee uur wandelen goed rusten en dan weer twee uur lopen. Het was een heerlijke vakantie en een verademing dat ik dit na al die jaren van pijn weer kon. Ik ben nog steeds herstellende maar ik kan bijna alles weer wat ik, door die verschrikkelijke pijnen voor de operatie, niet meer kon.

Blijven oefenen

Ik wil andere patiënten graag meegeven dat ze goed moeten luisteren naar de specialisten van ViaSana en dat ze goed moeten oefenen. In het begin doet het pijn, maar dat heeft iedereen. Door te blijven bewegen merk je dat de pijn minder wordt en je dankzij de knieprothese weer pijnloos door het leven kan.

Ervaringen van patiënten

Dorlinda  van der Cammen

Dorlinda van der Cammen
Voorste kruisbandoperatie

Gaby  de By

Gaby de By
Voorste kruisbandoperatie

Yannick  van Roessel

Yannick van Roessel
Meniscus operatie

Frank  Gielis

Frank Gielis
Kijkoperatie knie

Anouk  Kocken

Anouk Kocken
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: