terug
Hoe kunnen we u helpen?

Vierdaagse lopen met knieprothese

Ad de Beer is 75 jaar en kreeg een knieprothese. Na een intensieve revalidatieperiode liep hij succesvol 4x 30km. tijdens de Nijmeegse vierdaagse. In het volgende jaar overtrof hij dit succes door de 4x 40km uit te lopen.

Via een andere oud-voetballer hoorde ik van ViaSana

De blessure heb ik in mijn voetbalcarrière opgelopen, toen ik 26 jaar was speelde ik 'betaald voetbal' bij NOAD uit Tilburg en moest ik een meniscus operatie ondergaan. Die knie is ook na deze operatie altijd zwak gebleven. Toen ik op mijn zestigste met pre-pensioen ging, ben ik met vrienden de vierdaagse gaan lopen. Die heb ik vier keer kunnen uitlopen, de vijfde keer kreeg ik veel last van mijn knie en moest ik opgeven. Via een andere oud-voetballer hoorde ik van ViaSana en besloot daarom naar Mill te gaan om mijn knie na te laten kijken.

 Een intensieve revalidatieperiode

Daar werd ik geholpen aan een nieuwe knie. De operatie en het verblijf in de kliniek heb ik als zeer goed ervaren. Direct na de operatie ben ik dagelijks gaan oefenen en kon reeds na drie weken zonder krukken lopen. Omdat ik aan de vierdaagse wilde deelnemen heb ik de dagelijkse afstand steeds opgeschroefd en liep ik na enkele maanden drie à vier keer in de week vijf tot tien kilometer. Er heeft zich in die periode (zeker vijf maanden) een hele bult vocht in mijn knieholte gevormd. Gelukkig is deze uiteindelijk verdwenen waardoor ik daarna pijnvrij heb kunnen oefenen.

 Dit jaar 4x 40km.

Uiteindelijk heeft de operatie geresulteerd in het succesvol uitlopen van de vierdaagse. Zo liep ik het eerste jaar 4x 30km. en in het volgende jaar 4x 40km. Dit had ik zonder deze ingreep (een volledig nieuwe knie) zeker niet meer kunnen realiseren. Mijn dank gaat dan ook uit naar ViaSana en het medisch team.

Ervaringen van patiënten

Hans van Eldijk

Hans van Eldijk
Knieprothese

Fred Verhaegh

Fred Verhaegh
Knieprothese

Joop Derks

Joop Derks
Knieprothese

Lambert van de Wiel

Lambert van de Wiel
Knieprothese

Francé Jacobs - Veld

Francé Jacobs - Veld
Meniscus operatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie