terug
Hoe kunnen we u helpen?

Thijs Daandels

Thijs Daandels is 34 jaar en had door een gescheurde meniscus zeer veel pijn aan zijn knie. Dankzij een meniscus operatie werden zijn klachten op tijd verholpen. Hierdoor kon hij toch nog deelnemen aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika.

ThijsDaandels

Waarom moest u naar een orthopedisch specialist?

Ik was naar de huisarts gegaan voor klachten met mijn linker knie. Die was erg pijnlijk vooral in sommige houdingen en tijdens het lopen. Doordat de knie erg opgezwollen was dacht de huisarts aan een slijmbeursontsteking. Na een week van antibiotica slikken was de knie wel geslonken, maar de pijn was zeker niet weg. Terug op controle bij de huisarts dus. Na verder onderzoek had hij het vermoeden van een beschadigde of gescheurde meniscus.

Hoe bent u bij ViaSana terecht gekomen?

Ik had van een aantal vrienden en kennissen zeer goede ervaringen van jullie gehoord. Bij de eerste afspraak bleek al snel dat de gescheurde meniscus met een kijkoperatie hersteld moest worden. De operatie verliep erg snel, het gescheurde stukje van de binnenste meniscus werd verwijderd en alles werd grondig gecontroleerd. Er waren volgens dr. Tony van Tienen verder geen problemen. Tijdens de operatie kon ik mooi meekijken met de dokter en assistenten. Dit was zeer interessant, ook omdat ze precies uitlegde wat ze zagen en wat ze aan het doen waren.

Hoe verliep de revalidatie?

Dezelfde avond kon ik nog naar huis om daar lekker te rusten en te werken aan de revalidatie. Na twee dagen rust ben ik voorzichtig stukjes gaan lopen. Eerst met krukken, wat later al snel zonder krukken. De vierde dag weer een stapje verder gegaan en naast het steeds grotere stukken te gaan lopen ook al voorzichtig even gefietst op de hometrainer. Dit gaat allemaal prima, zonder pijn en zonder dat de knie weer gaat zwellen. Vandaag is het de vijfde dag na de operatie en het herstel verloopt voorspoedig. Ik ga vanmiddag weer een paar keer fietsen, elke keer een korte tijd, en lekker buiten wandelen.

Wat kunt u nu weer?

Op de controle bleek dat alles goed verliep, waardoor ik ook dit jaar aan de Dakar kan deelnemen. Ik voel me erg goed en verwacht daarom geen problemen in Zuid-Amerika. Alle verrichtingen van mij en ons hele team zijn in de eerste twee weken van januari te volgen op http://www.deijnedakar.nl/ of op facebook www.facebook.nl/ledakarnl. Ik wil ViaSana graag bedanken voor alle goede en snelle zorg die ik heb gekregen, en die dus ook dit avontuur mogelijk maken.

Ervaringen van patiënten

Annet  Bens

Annet Bens
Voorste kruisbandoperatie

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Hennie  Kooijmans

Hennie Kooijmans
Knieprothese

Agnes  Roest

Agnes Roest
Meniscus operatie

Dorlinda  van der Cammen

Dorlinda van der Cammen
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: