terug
Hoe kunnen we u helpen?

Voorste kruisbandoperatie met de TLS-techniek

In oktober 2016 speelde Anouk een wedstrijd met haar voetbalteam waarbij ze haar voorste kruisband afscheurde. Enkele jaren na dit ongeval kan Anouk weer scoren!

Wat waren je klachten?

Ik voetbalde eerst bij een club in mijn eigen gemeente, maar 3 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar RKVV Emplina in Den Bosch. In oktober 2016 speelde ik een wedstrijd waarin mijn directe tegenstander de bal langs mij wilde schieten naar een medespeelster.  Ik stak mijn rechterbeen uit om de bal te onderscheppen en toen ging het mis. Het leek alsof iemand hard in mijn knieholte schopte, ik ging er doorheen en hoorde een knakkend geluid. Dit bleek mijn kruisband te zijn.

Hoe ben je bij ViaSana terecht gekomen? 

Na het ongeluk ben ik vrij snel naar de huisarts gegaan en hij heeft mij doorverwezen naar ViaSana. Bij ViaSana had ik een consult met dokter Rutten en na een simpele test had hij al vrij snel geconstateerd dat het om mijn voorste kruisband ging. Vervolgens heb ik met behulp van een speciale TLS techniek een voorste kruisbandoperatie ondergaan.

Hoe verliep de revalidatie? 

Pittig! Vooral de eerste paar weken was het heftig. Ik ging naar een fysiotherapeut in Den Bosch en hij kwam een paar keer bij mij thuis om mijn knie te buigen, want net na de operatie lukte dit niet meer. Thuis heb ik veel geoefend met de fysiotherapeut. Ik heb veel gefietst en daarnaast ook oefeningen gedaan met fitness apparaten om mijn hamstrings en bovenbeenspieren te trainen. Ook heb ik cardio-oefeningen gedaan om mijn conditie weer te verbeteren. Uiteindelijk mocht ik weer met een bal aan de slag. Het was voor mij best frustrerend dat ik me heel goed voelde en gewoon kon lopen en fietsen, maar dat het me niet lukte om weer intensief te sporten. Ik was erg verzwakt terwijl ik altijd best wel sterk en fit ben geweest, waardoor ik helemaal opnieuw moest beginnen om weer fit te worden.

Hoe is het nu met je?

Na 10 maanden maakte ik mijn rentree bij mijn voetbal team en heb toen meteen twee keer gescoord! Ik zou heel graag kampioen willen worden met ons team, omdat we in mijn ogen het beste team zijn hier uit de omgeving van Den Bosch. Ik weet zeker dat we iedereen kunnen verslaan, waardoor kampioen worden een hele mooie bekroning zou zijn op mijn revalidatieperiode. 


Ervaringen van patiënten

Thijs  Daandels

Thijs Daandels
Kijkoperatie knie

Frank  Gielis

Frank Gielis
Kijkoperatie knie

Ad  de Beer

Ad de Beer
Knieprothese

Leo  van der Sanden

Leo van der Sanden
Knieprothese

Eric  Knijff

Eric Knijff
Beenstand correctie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: