terug
Hoe kunnen we u helpen?

Ricky Seinstra

Ricky Seinstra is 21 jaar en scheurde tijdens een voetbalwedstrijd zijn voorste kruisband af. Hoewel de eerste paar weken revalideren best lastig zijn, keepte hij binnen een jaar zijn eerste minuten in het tweede elftal van Estria. Nu merkt hij niks meer van de operatie en kan hij voluit bewegen.

RickySeinstra

Ik heb een voorste kruisbandoperatie ondergaan aan mijn linkerknie. Tijdens een voetbalwedstrijd tegen Festillent verdraaide ik mijn knie en toen voelde ik direct iets kraken. Via mijn moeder hoorde ik van ViaSana, zij is namelijk fysiotherapeut en kent daar een aantal fysiotherapeuten.

De operatie en het verblijf

Ik heb mijn verblijf als zeer prettig ervaren, iedereen stond voor me klaar en deden alles om me op mijn gemak te stellen. Van dokter tot verpleegster iedereen had het beste met me voor. De dokter vertelt precies wat hij gedaan heeft en wat ik nog moet doen, ook de fysio vertelt het nog eens. Hoewel ik heel zenuwachtig was heb ik de operatie als heel fijn ervaren. Ik kreeg toen een kalmeringsspuit zodat mijn spieren ontspande. Daarna kreeg ik een ruggenprik en begon de operatie. Ik vond het mooi om stukjes van de operatie mee te kijken op het beeldscherm en een praatje te maken met degene die mij in de gaten hield. Na de operatie voelde ik mezelf erg goed, ook de nazorg was zeer goed.

De eerste weken zijn best zwaar

Vooral de eerste weken waren zwaar omdat je met krukken moet lopen en ik beperkt was in de dingen die ik kon doen. De pijn verschilde per dag maar het was altijd wel te houden. Je krijgt van ViaSana ook genoeg pijnstillers en andere pillen zodat je weinig pijn hebt. De eerste vier weken moest ik met krukken lopen. Ik merkte aan mijn beperkingen dat ik geopereerd was, je kan heel weinig tot niks. Toen die eerste vier weken voorbij waren ging de tijd snel en kon ik steeds meer, dat waren fijne momenten.

Weer voluit bewegen

Na drie maanden kon ik weer naar buiten om te fietsen. Dit was al een hele overwinning voor mij omdat ik iemand ben die niet stil kan zitten. Na zeven maanden begon ik al weer rustig met voetballen. Maar dan wel luisterend naar mijn knie, als ik hem voelde stopte ik. De fysiotherapeut zei ook dat het heel belangrijk is om naar je knie te luisteren en op tijd te stoppen. Binnen een jaar speelde ik mijn eerste minuten in het tweede elftal van Estria. Nu merk ik echt helemaal niks meer van die operatie en kan ik voluit bewegen en alles doen wat ik voor de operatie ook deed. Ik hoef nergens meer op te letten.

Luister naar je lichaam

Ik wil alle komende patiënten meegeven luister naar je fysio maar luister vooral naar je eigen lichaam. Ga niet in angst leven maar probeer dingen uit tot je grens en ga er niet overheen.

Ervaringen van patiënten

Dorlinda  van der Cammen

Dorlinda van der Cammen
Voorste kruisbandoperatie

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Gerrit  Derks

Gerrit Derks
Knieprothese

Lambert  Bus

Lambert Bus
Knieprothese

Nettie  Reuvers

Nettie Reuvers
Knieprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: