terug
Hoe kunnen we u helpen?

Joop Derks

Joop Derks is 59 jaar en werkzaam in ViaSana als instrumentenmaker. Omdat hij pijn in beide knieën had en beperkt was met lopen, kreeg hij in korte tijd twee nieuwe knieën.

JoopDerks

Wat waren je klachten?

Als instrumentenmaker bij ViaSana meet ik kniebraces aan bij patiënten met uiteenlopende knieklachten. Helaas was ik door forse knieslijtage ook elke dag met mijn eigen knieën bezig. Gedurende een werkdag loop ik van poli naar poli, door de slijtage werd dit erg belastend voor mij. Na enkele honderd meters lopen moest ik al ergens gaan zitten. Ook thuis had ik veel last, zo moest ik door de pijn twee keer per nacht uit bed.

Hoe verliepen de operaties?

Op 3 juli 2013 en 1 september 2014 kreeg ik mijn knieprotheses in ViaSana. De eerste methode was zonder Rapid Recovery en de tweede methode met Rapid Recovery. Bij de methode Rapid Recovery wordt er minder medicatie toegediend via de ruggenprik. Ook spuit de chirurg voor het sluiten van de wond pijnmedicatie in het kapsel van de geopereerde knie. Hierdoor kreeg ik het gevoel in mijn benen eerder terug, had ik minder pijn en kon ik dezelfde dag al uit bed. Ik kon sneller bewegen waardoor de knie minder stijf werd en het buigen en strekken beter ging. Na de tweede dag zat ik in de kliniek al op de hometrainer.

Hoe verliep de revalidatie?

Na twee dagen mocht ik naar huis en dan begint de revalidatie eigenlijk pas. Ik wilde graag zo snel mogelijk herstellen zodat ik ook weer aan het werk kon in ViaSana. Om dat te bereiken heb ik de hometrainer in de woonkamer gezet. Zodra ik thuis was ging ik 10 minuten fietsen op de hometrainer, dit herhaalde ik elk uur. Door te fietsen bleven mijn spieren soepel en werd het vocht sneller afgevoerd. Na elke fietsbeurt deed ik de knie koelen zodat de bloeddoorstroming verbeterde en ik nog enkele spierversterkende oefeningen kon doen. Omdat ik dagelijks met mijn knie bezig was, verliep het herstel vlot. Na drie weken liep ik zonder krukken.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels gaat het uitstekend met me. De ene knie kan ik minder ver buigen dan mijn andere knie, dit komt waarschijnlijk omdat ik voor de operatie ook meer pijn aan deze knie heb gehad. Blijkbaar heb ik toen te lang doorgelopen met de pijn. Maar ik blijf trainen en ik zie zelfs een jaar na de operatie nog steeds verbetering in de knie. De oude pijn is in ieder geval volledig verdwenen. Ik kan weer wandelen, fietsen en slapen zonder die vreselijke pijn.

Heb je nog tips voor andere patiënten?

Het is belangrijk dat je als patiënt niet alleen bij de fysiotherapeut met de knie bezig bent, maar ook elke dag thuis zoveel mogelijk oefent. Het is een intensieve periode die je niet moet onderschatten, maar waarmee je wel een mooi resultaat boekt.

Ervaringen van patiënten

Thijs  Keustermans

Thijs Keustermans
Voorste kruisbandoperatie

Marian  Derksen-Stevens

Marian Derksen-Stevens
Knieprothese

Jeroen  Visscher

Jeroen Visscher
Voorste kruisbandoperatie

Linda  Rothoff

Linda Rothoff
Meniscus operatie

Anne  van Els

Anne van Els
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: