terug
Hoe kunnen we u helpen?

ViaSana doet medisch (wetenschappelijk) onderzoek om de kwaliteit van haar zorg verder te verbeteren. Zo worden behandelingen geoptimaliseerd en kunnen toekomstige patiënten beter worden voorgelicht.

Nieuwsgierig welke onderzoeken er op dit moment zijn in ViaSana?

Deelname onderzoek

U kunt gevraagd worden om mee te doen aan een onderzoek. Deelname gebeurt uitsluitend wanneer u goed bent geïnformeerd over het wetenschappelijke onderzoek en u hiervoor toestemming heeft gegeven. U bent vrij in uw keuze wel of niet deel te nemen. Daarnaast is het uw recht om op elk wenselijk moment uw deelname te stoppen. Wij vernemen dit dan graag van u.

Bij deelname worden uw gegevens anoniem en niet herleidbaar verwerkt tot onderzoeksuitkomsten.

Het onderzoek hoeft niet altijd een direct voordeel voor uzelf op te leveren. Het doel is dan om de zorg voor toekomstige patiënten te verbeteren.

Publicaties

ViaSana heeft in 2020 een mooi wetenschappelijk jaar gehad. Daarmee blijft ViaSana haar zorg optimaliseren. Nieuwsgierig welke kennis ViaSana ontwikkeld, verspreid en geïmplementeerd heeft? Bekijk hier het wetenschappelijk jaaroverzicht van 2020.

ViaSana publiceert de resultaten uit onderzoeken ook in wetenschappelijke tijdschriften. Een overzicht en een korte samenvatting per wetenschappelijke publicatie vindt u hier.

Nieuws over onderzoek

Verschillende door ViaSana uitgevoerde onderzoeken zijn in het nieuws geweest. Klik op een van onderstaande links om het nieuwsbericht te lezen. 

Meer informatie?

Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met onze wetenschapscoördinator Yvette Pronk via onderzoek@viasana.nl.

Stage lopen

Interesse in een wetenschappelijke stage voor je master opleiding Bewegings-, Biomedische- of Gezondheidswetenschappen? Lees hier hoe stagiaires het ervaren hebben. 

Een open sollicitatie voorzien van jouw motivatiebrief en CV kun je sturen naar hrm@viasana.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze wetenschapscoördinator Yvette Pronk via onderzoek@viasana.nl.

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.

Corona maatregelen
laatste nieuws