terug
Hoe kunnen we u helpen?

Annet Bens

Teamgenoten Annet Bens en Leonie Blom scheurde allebei de voorste kruisband van de knie af. Na een zware revalidatieperiode van bijna een jaar spelen beide speelsters weer in de hoofdklasse bij de handbalvereniging (MHV'81) in Mill. Kliniek ViaSana is shirtsponsor van dit dames 1 team.

AnnetBens

Hoe hebben jullie de blessure opgelopen?

We hebben allebei onze kruisband gescheurd tijdens een handbalwedstrijd in een nulpasbeweging. Handbal is een zeer blessuregevoelige sport. Het hele lichaam is hierbij in beweging. Zowel knie, enkel als schouderblessures komen veel voor.

Hoe zijn jullie uiteindelijk bij ViaSana terecht gekomen?

Leonie: Via de fysiotherapeut heb ik een afspraak gemaakt bij een orthopeed.

Annet: Na twee maanden fysiotherapie ben ik teruggegaan naar de huisarts voor een verwijzing naar een orthopeed.

Waarom kozen jullie voor ViaSana?

Leonie: Ik als fysiotherapeute wist dat ik zo snel mogelijk een onderzoek van de knie moest hebben. Ik heb eerst een fysiotherapeut naar mijn knie laten kijken, pas daarna heb ik contact opgenomen met ViaSana om een MRI scan te maken. ViaSana staat bekend als een kliniek waar goede orthopeden opereren.

Annet: Bij mij dachten ze in het begin dat er niks aan de hand was, waardoor ik naar de fysiotherapeut ging voor oefeningen. Uiteindelijk ging het niet beter en heb ik op verzoek van de fysiotherapeut een afspraak bij ViaSana gemaakt om een MRI te maken. Omdat ik zelf in Mill woon, was het makkelijker om naar ViaSana te gaan.

Hoe hebben jullie de operatie ervaren en hoe voelde jullie jezelf direct na de operatie, wat merkte je bijvoorbeeld aan de knie?

Leonie: Ik heb tijdens mijn operatie meegekeken op een scherm. Zo kon ik zien wat er werd gedaan, daarbij werd duidelijk uitleg gegeven. Ik voelde me direct na de operatie vrij goed en had weinig pijnklachten aan de knie.

Annet: Ik heb de operatie erg goed ervaren. ik kreeg veel informatie over wat er precies in mijn knie gedaan werd. Ook ik heb eigenlijk nooit klachten gehad, niet na de operatie en niet tijdens de revalidatie.

Hoe verliep jullie revalidatie?

Leonie: Ik heb een jaar gerevalideerd bij de fysiotherapeut en na circa zes maanden ben ik begonnen met oefeningen op het handbalveld.

Annet: Ik heb ongeveer negen maanden gerevalideerd bij de fysiotherapie van Fitland. De laatste drie maanden heb ik tegelijkertijd weer wat handbaltraining gedaan.

Was de revalidatie zwaar, en hoe voelde je jezelf toen je weer voor het eerst ging handballen, was het moeilijk om het rustig op te bouwen?

De revalidatie is als sporter heel zwaar. Je wilt zo snel mogelijk weer op het handbalveld staan. Na circa vijf maanden denk je dat je er al bent, alleen dan duurt het nog circa vier maanden voordat je weer volledig mee kunt doen. Je moet veel factoren van het lichaam trainen.

Wat kunnen jullie nu weer en hoe lang heeft dit geduurd?

Leonie: Op dit moment ben ik weer helemaal actief als handbalster bij MHV'81 en aan het werk als fysiotherapeute.

Annet: Op dit moment kan ik weer alles. De operatie is bij mij ook al twee jaar geleden. Al met al heeft het iets meer dan een jaar geduurd voor ik weer op mijn oude niveau terug was.

Op welk niveau handballen jullie, hebben jullie een website?

Wij handballen op Hoofdklasse niveau. Onze website is: www.mhv81.nl

Annet Bens

Leonie Blom

Ervaringen van patiënten

Jeroen  Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Eric  Knijff

Eric Knijff
Beenstand correctie

Marian  Derksen-Stevens

Marian Derksen-Stevens
Knieprothese

Youri  Zoon

Youri Zoon
Voorste kruisbandoperatie

Jose  Verhoeven

Jose Verhoeven
Knieprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: