terug
Hoe kunnen we u helpen?

Patiënt wint donatie van ViaSana

​Dankzij een pijnbehandeling, fysiotherapie en de sponsorverkiezing kan Marij de Jong zich nog beter inzetten voor ‘Stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen’: “Ik neem twee mensen mee in een riksja. Meestal ouderen die minder mobiel en alleen zijn. We fietsen langs plaatsen waar zij vroeger woonden en werkten. Onderweg delen ze hun herinneringen."

Om deze redenen koos Marij voor ViaSana
Hoge patiënttevredenheid
Korte wachttijden

Nekhernia

“Ergens in 2018 begonnen mijn nekklachten heviger te worden totdat ik uiteindelijk in de ziektewet belandde met een nekhernia. Ik kon mijn werk als buschauffeur niet meer doen en niet meer fietsen voor de stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen waar ik me wekelijks voor inzet. Mijn hoofd kon ik nog nauwelijks dragen of bewegen want dan had ik meteen enorm pijn en tintelingen door mijn nek, schouder en hele rechterarm. Bij het zoeken naar ziekenhuishulp bleken er wachttijden van maanden te zijn. Inmiddels had ik van familie gehoord dat zij in behandeling waren geweest in ViaSana te Mill. En wel naar volle tevredenheid. Bovendien hadden zij maar enkele weken hoeven te wachten voor ze geholpen konden worden. Zodoende ben ik ook naar ViaSana gegaan.

Weer chauffeuren

Het contact met het personeel, de uitleg over mijn klachten en de behandeling, het bespreken van voor- en nadelen, alles verliep prettig en met geduld. Hoewel ik grote angst voor prikken en spuiten heb koos ik toch voor een ‘zenuwblokkade’. In feite worden de zenuwen niet uitgeschakeld maar door een naald aangeprikt en verhit waardoor de ‘signaaldoorgeeffunctie’ wordt belemmerd en de pijn minder wordt. Door daarnaast mijn leefstijl aan te passen en fysiotherapie te volgen, krijgt de hernia kans weg te trekken. Er werd duidelijk gezegd dat het uiteindelijke effect niet direct merkbaar zou zijn. Dat bleek ook zo: na maanden begon het in rap tempo te verbeteren. De behandeling bleek in combinatie met goede fysiotherapie en pijnstillers toch te werken. Mijn normale werk als buschauffeur kon ik weer oppakken en het fietsen kwam weer in zicht!

Fietsen Alle Jaren

Ik kon de hobbels in het wegdek weer verdragen en belangrijker nog; mijn hoofd voldoende draaien en bewegen om al het overige verkeer te kunnen zien. Vooral na de gedachte dat het nooit meer zou kunnen, kwam nu weer het genieten: fietsen voor Stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen. Als bestuurslid van deze stichting kon ik ook de bijbehorende vergaderingen beter volhouden. De stichting bestaat uit een groep enthousiaste vrijwillige fietsers en inmiddels drie riksja’s. Het doel van deze stichting is om mensen die niet langer mobiel zijn weer eens te laten genieten van “de wind weer door de haren voelen”. Dit doen we door een gratis ritje in de riksja aan te bieden. We fietsen langs plekken waar onze passagiers gewerkt of gewoond hebben. Of zomaar een rondje park, stad, bos, langs de Waal of waar ze maar heen willen. Iedereen wordt er werkelijk opgewekt van. Het teken dat het zeer de moeite waard is.

Stemmen vergaren

Eind 2018 kreeg ik de e-mailnieuwsbrief van ViaSana; of ik mee wilde doen aan de sponsorverkiezing van ViaSana. Als ex-patiënt een geldbedrag winnen voor een goed doel. ‘Tuurlijk! Die prijs ga ik winnen voor onze stichting!’ Bluf natuurlijk, dus ik was enorm verrast en blij dat het me lukte om notabene de hoofdprijs van €2500,- binnen te slepen. Uiteraard met steun van heel veel stemmers. Ik heb hiervoor e-mail en whats-app gebruikt, dat gestuurd naar zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen. Ook de vraag aan hen om het zoveel mogelijk door te sturen naar hun netwerken. Twee grote posters met mijn verhaal, foto en doel van de sponsorverkiezing hing ik op plaatsen waar veel collega’s kwamen. Daarnaast had ik flyertjes bij me om her en der uit te delen.

Nieuw remsysteem en rolgordels

Dankzij de geweldige donatie hebben we al heel wat kunnen bekostigen. Zo zijn er inmiddels hydraulische remsystemen op de riksja’s gemonteerd en zijn banden, kabels, veiligheidsgordels en motoronderdelen vervangen. Op dit moment wachten we op een totaal nieuw motorblok voor één van de riksja’s. Daarnaast hebben we ook nieuw ontworpen en gedrukt promotiemateriaal, van visitekaartjes tot en met banners, een spandoek en een vernieuwde website. Het geld wordt dus goed en verantwoord besteed. Dit geld is hard nodig want er komen steeds meer aanvragen van mensen die rondgefietst willen worden. Ook melden zich gelukkig steeds meer vrijwilligers die net als ik willen chauffeuren. Wie weet als het animo zo blijft groeien, zit er in Nijmegen misschien wel een vierde riksja in het verschiet. Nog maar een paar prijsjes winnen dan…” Besluit Marij de Jong met een knipoog en een lach.

Ervaringen van patiënten

Paula  Scheffer

Paula Scheffer
Hernia operatie

Loes  Verhoeven

Loes Verhoeven
Hernia operatie

Chris  Berkelmans

Chris Berkelmans
Hernia operatie

Jorg  Remi

Jorg Remi
Hernia operatie

Tessa  Tiller

Tessa Tiller
Hernia operatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: