terug
Hoe kunnen we u helpen?

Dat u gespannen bent voor de operatie is niet gek, dit is misschien de eerste en enige operatie in uw leven. Het onbekende is altijd spannend. Wat voor u een zeldzame operatie is, is voor ons het dagelijkse werk. Jaarlijks voeren we meer dan 3.000 operaties uit. In een normale week zijn dat ongeveer 80 operaties. U bent in goede handen.

Angst voor de ruggenprik?

De verdovingstechniek die het meest wordt toegepast binnen ViaSana is de ruggenprik. U herstelt sneller en uw operatie is technisch beter uitvoerbaar, omdat spieren volledig verslappen. Onze anesthesiologen hebben veel ervaring met deze verdovingstechniek. Wist u dat 4 van de 10 patiënten voor de operatie op zien tegen de ruggenprik en dat bijna iedereen het achteraf mee vond vallen? Dat komt omdat de ruggenprik die in ViaSana wordt gebruikt, vaak verward wordt met andere type ruggenprikken. De naald die wordt gebruikt bij het verdoven van het onderlichaam is tegenwoordig veel dunner dan vroeger. Ook wordt er niet in de zenuw geprikt, maar in het vocht rondom de zenuw. De verdoving wordt voor de operatie getest en de operatie start pas als de anesthesioloog zeker weet dat de verdoving goed werkt. Tijdens de operatie controleren we voortdurend uw bloeddruk, hartritme, lichaamstemperatuur en de ‘diepte’ van uw slaap. Daarom is de kans dat er iets misgaat zeer klein.

Spanning na de operatie

Ook kunnen mensen spanning hebben voor de periode na operatie. Pijn kan heel erg meevallen, maar ook tegenvallen. De meeste patiënten kunnen op de dag van de operatie of na één overnachting naar huis. Maar als we vinden dat u nog niet klaar bent om naar huis te gaan, dan houden we u nog een nachtje langer bij ons in de kliniek. Voelt u zich vooral niet bezwaard om in de kliniek hulp te vragen als ontspannen niet lukt. Ook bij een toiletbezoek of andere wensen kunt u om hulp vragen. Als u thuis bent en u heeft vragen of behoefte aan een extra controle, bel gerust naar 0485 476 330. 

Tip 1 | Gebruik onze uitgebreide voorlichting

De meeste spanning en zorgen komen voort uit het onbekende. Kliniek ViaSana heeft uitgebreide voorlichting. Op papier vindt u alle onmisbare informatie. Zo houdt u overzicht in de dingen die u beslist moet weten. Maar er is meer informatie als u daar behoefte aan heeft:

  • Bekijk filmpjes over de gang van zaken in onze kliniek tijdens uw operatiedag. 
  • Lees uitgebreidere informatie over al onze behandelingen.
  • Voor de meest voorkomende behandelingen kunt u zien hoe patiënten revalideren, doe onze persoonlijke prognose check.
  • Gebruik MijnViaSana als u inzage wilt in uw medisch dossier en pushberichten wilt ontvangen met herinneringen over dingen die in deze folder staan.

Tip 2 | Zoek niet op andere websites, maar bel ons

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht? Zoek dan niet teveel op andere websites. Het kan moeilijk zijn om te bepalen wat betrouwbaar is. Ook is sommige informatie wel van toepassing in andere zorginstellingen, maar niet bij ViaSana. Belt u bij twijfel altijd onze kliniek: 0485 476 330.

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: